G4Media.ro

Artiom Uss, un om de afaceri rus care risca să fie extrădat…

Artiom Uss, un om de afaceri rus care risca să fie extrădat din Italia în Statele Unite, a evadat din arestul la domiciliu

Un om de afaceri rus care risca să fie extrădat din Italia în Statele Unite a evadat din arestul la domiciliu, a anunţat joi poliţia italiană, relatează Reuters, citată de News.ro.

Artiom Uss urmează să fie pus oficial sub acuzare în Statele Unite pentru transport de petrol din Venezuela, cu încălcarea sancţiunilor, şi pentru fraudă bancară.

Suspectul a fugit cel puţin de miercuri după-amiază, când brăţara sa electronică a trimis o „alarmă de evadare”, a precizat poliţia italiană într-un comunicat.

Poliţiştii i-au verificat locuinţa din Basiglio, la periferia oraşului Milano, şi au constatat că acesta dispăruse, iar acum carabinierii îl caută.

Avocatul italian al lui Uss, Vinicio Nardo, nu a făcut niciun comentariu.

Un tribunal italian acceptase marţi să îl transfere pe rus în Statele Unite, dar numai pentru două dintre cele patru capete de acuzare care au fost formulate de autorităţile americane.

Instanţa s-a pronunţat împotriva predării suspectului pentru alte două presupuse infracţiuni – contrabandă cu tehnologie militară din Statele Unite în Rusia şi spălare de bani.

Procurorii americani l-au acuzat anul trecut pe Uss şi pe alţi patru cetăţeni ruşi de expedierea de tehnologii militare cumpărate de la producători americani către cumpărători ruşi, unele dintre acestea ajungând pe câmpul de luptă din Ucraina.

Aceştia au folosit o companie germană pentru a expedia tehnologiile militare către cumpărători ruşi, la fel cum au procedat şi cu expedierea petrolului venezuelean, au declarat procurorii.

Artiom Uss este fiul guvernatorului regiunii ruse Krasnoiarsk.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pentru două capete de acuzare îl predau iar pentru două nu. Îl predau pe jumătate ?