G4Media.ro

Armenia și Turcia continuă negocierile pentru normalizarea relațiilor la Viena, la finalul…

Sursa foto: Captură foto - Google Maps

Armenia și Turcia continuă negocierile pentru normalizarea relațiilor la Viena, la finalul lunii februarie

O întâlnire ce vizează normalizarea legăturilor diplomatice tensionate din punct de vedere istoric dintre Armenia şi Turcia va avea loc la Viena pe 24 februarie, a anunţat joi ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg, transmite dpa, citată de Agerpres.

Schallenberg i-a invitat la Viena pe ambasadorul turc, Serdar Kilic, numit în decembrie 2021 emisar special pentru normalizarea relaţiilor cu Armenia, şi pe vicepreşedintele parlamentului armean, Ruben Rubinian.

Cei doi s-au întâlnit pentru o primă rundă de negocieri în ianuarie anul acesta, la Moscova.

Publicitate electorală

Ambele părţi au declarat că sunt pregătite să continue negocierile ce vizează normalizarea deplină a relaţiilor dintre Armenia şi Turcia.

Din punct de vedere istoric, relaţiile dintre Armenia şi Turcia au fost complicate din cauza uciderii armenilor în 1915 de către otomani, Erevanul acuzându-i pe turci de comiterea unui genocid. După acest moment istoric, relaţiile diplomatice au fost întrerupte şi graniţele închise.

Raporturile dintre cele două ţări au atins un nou minim în 2020, după ce Ankara a sprijinit Azerbaidjanul în recâştigarea de teritorii din regiunea disputată cu Armenia, enclava Nagorno-Karabah.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...