G4Media.ro

Armata Ucrainei cere populației din Belarus să nu permită implicarea țării în…

Sursa foto: president.gov.by

Armata Ucrainei cere populației din Belarus să nu permită implicarea țării în războiul Rusiei: „Serviciile secrete ale Federației Ruse pregătesc o provocare pe teritoriul vostru”

Forțele armate ale Ucrainei au publicat o adresă urgentă către populația din Belarus, în care solicită împiedicarea implicării Republicii Belarus în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit cotidianului ucrainean Pravda.

„Serviciile secrete ale Federației Ruse pregătesc o provocare pe teritoriul vostru. Este posibil ca acestea să vizeze instalații de infrastructură critică, inclusiv centrala nucleară de la Ostroveț”, se arată în mesajul video al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit sursei citate, Rusia încearcă să implice Belarusul în războiul împotriva Ucrainei „prin orice mijloace”.

Forțele armate ale Ucrainei le cer belarușilor să ceară conducerii lor să respecte articolul 18 din Constituția Republicii Belarus, să monitorizeze acțiunile persoanelor suspecte și transportul în apropierea instalațiilor de infrastructură critică, să informeze ofițerii de aplicare a legii despre astfel de lucruri, iar dacă nu există niciun răspuns din partea liderilor lor, poporul belarus să informeze comunitatea mondială prin orice mijloace disponibile.

„Ucraina nu consideră țara dvs. ca fiind un inamic, iar poporul dvs. cu atât mai puțin… Nu vom desfășura și nu plănuim să desfășurăm nicio acțiune agresivă pe teritoriul Republicii Belarus. Aceasta este poziția oficială a Ucrainei. Multe lucruri depind de fiecare persoană în parte astăzi; sperăm în vigilența și înțelegerea dumneavoastră față de această situație.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Cu voi, bielorusii, n-avem nimic. Cu polacii, in schimb, s-ar putea sa dam o racheta din greseala si sa omoram doi oameni nevinovati.

    • @trudo – Du-te mai postac de aici, esti penibil stiind care a fost situatia reala in Polonia. Indiferent ca au fost rachete antiaeriene ucrainene sau rachete cu tinte esuate de la rusi, singurul lucru care nu e la locul lui e rusia, ma, rusia e cea care bombardeaza o tara independenta, ei sunt agresorii.

    • Gata shobolanoilor, aveti texte noi, acu le repetati 12 luni pana va vine acru.