G4Media.ro

Armata ucraineană: Forţele ruse dau semne de regrupare în Belarus / Rusia…

Sursa: Maxar Tehnologies

Armata ucraineană: Forţele ruse dau semne de regrupare în Belarus / Rusia „probabil că va continua să compenseze capacitatea sa redusă de manevră la sol prin atacuri de artilerie în masă şi rachete”

Forţele ruse par să fi fost relocate în Belarus, ”probabil pentru regruparea unităţilor, precum şi crearea unei rezerve pentru refacerea pierderilor de personal, armament şi echipamente ale grupurilor care operează în Ucraina”, a anunţat, joi, Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, într-un comunicat, relatează CNN.

Forţele ucrainene au observat ”cazuri frecvente” de plasare de mine în zonele recent recucerite de forţele ruse din regiunea Kiev, se mai arată în comunicat.

Rusia ”probabil că va continua să compenseze capacitatea sa redusă de manevră la sol prin atacuri de artilerie în masă şi rachete”, a comunicat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Ministerul Apărării din Marea Britanie, a informat, miercuri, că unele unităţi ruseşti s-au întors în Belarus după ce au suferit pierderi grele pe câmpul de luptă în Ucraina. Belarus a fost o bază şi o zonă de întâlnire pentru forţele militare ruse.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat, miercuri, că mai puţin de 20% din trupele ruseşti desfăşurate în apropierea Kievului au „început să se repoziţioneze” spre nord, îndreptându-se, probabil, spre Belarus.

Sursa foto: Maxar Tehnologies

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter