G4Media.ro

Armata rusă revendică cucerirea satului Arhanghelske / Doi morţi la Harkov într-un…

Photo by Roman PILIPEY / AFP

Armata rusă revendică cucerirea satului Arhanghelske / Doi morţi la Harkov într-un atac la un supermarket de construcţii / Rusia câştigă teren în estul Ucrainei de mai multe luni, după ce a preluat iniţiativa

Armata rusă revendică sâmbătă cucerirea unui nou sat în estul Ucrainei, situat în apropiere de Oceretîne, unde a înaintat rapid în ultimele săptămâni, relatează AFP, transmite News.ro.

”Unităţile Grupării centrale de trupe au eliberat satul Arhanghelske (…), în urma unor operaţiuni de luptă reuşite”, anunţă Ministerul rus al Apărării în raportul zilnic.

Cel puţin două persoane au fost ucise sâmbătă într-un atac rus care a vizat un hipermarket de produse de construcţie, la Harkov, în estul Ucrainei, anunţă primarul Igor Terehov.

Rusia câştigă teren în estul Ucrainei de mai multe luni, după ce a preluat iniţiativa, în urma unui eşec al unei contraofensive ucrainene în vara trecută şi cuceritrea oraşului-fortăreaţă Avdiivka, în februarie.

Forţele ruse au cucerit Oceretîne la începutul lui mai şi au înaintat rapid în acest sector, însă în alte părţi întâmpină dificultăţi împotriva apărării ucrainene.

TIRURI ÎN CURS

Statul Major ucrainean a anunţat sâmbătă că forţe ruse sunt ”deosebit de active” în apropierea oraşuluiPokrovsk, unde au avut loc şase schimburi de tiruri în apropierea satelor Kalîmove, Iasnohorodka şiSokil, la sud de satul Arhanghelske, revendicat de Rusia.

Potrivit poliţiei ucrainene, trei civili au fost ucişi, iar alţi doi răniţi în ultimele 24 de ore, în atacuri ruse în regiunea Doneţk (est) – unde se poartă esenţialul confruntărilor armate.

Armata rusă a lansat la 10 mai o ofensivă în regiunea Harkov (nord-est), unde a cucerit mai multe localităţi şi a obligat Kievul să trimită întăriri preţioase.

Însă Kievul a anunţat vineri că trupele Moscovei s-au ”împotmolit” în acest sector şi că înaintarea le-a fost ”oprită”.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sînegubov, a anunţat sâmbătă că forţe ruse au lovit nodul feroviar Kupiansk-Vuzlovî cu o bombă planantă, rănind cel puţin cinci persoane.

Armata ucraineană se confruntă cu o lipsă de militari şi muniţie, în urma unor eforturi de mobilizare insuficiente şi unei întârzieri în livrări de ajutoare din Occident.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...