G4Media.ro

Armata rusă a mutat mai multe avioane de luptă de la baza…

Sursa foto: Twitter / Sarah Hansen

Armata rusă a mutat mai multe avioane de luptă de la baza aeriană Engels, în urma loviturilor ucrainene, susține Kievul

Armata rusă a mutat multe dintre avioanele sale de război de la baza aeriană Engels în alte locații în urma loviturilor Ucrainei asupra bazei aeriene cruciale, potrivit unui purtător de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, relatează The Guardian.

Trei militari ruși au fost uciși ieri în urma unui atac cu drone ucrainene asupra bazei aeriene, care se află în adâncul teritoriului rusesc, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Atacul a fost al doilea atac recent asupra bazei aeriene Engels din epoca sovietică, situată la aproximativ 500 km de granița cu Ucraina și la peste 450 km sud-est de Moscova.

La începutul acestei luni, trei militari au fost uciși și două avioane au fost avariate în timpul unui aparent atac cu drone ucrainene asupra bazei aeriene.

Baza aeriană este un loc crucial pentru operațiunile forțelor aeriene ruse împotriva Ucrainei și pentru forțele nucleare strategice ale țării. Ea găzduiește regimentul 121 de aviație de bombardiere grele rusești, care include escadrilele de bombardiere strategice Tu-95 și Tu-160, ale căror rachete au devastat infrastructura energetică a Ucrainei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pai cifrele par foarte adevarate, 3 nefericiti soldati rusi carora le-au cazut in cap resturile unei drone teroriste distrusa cu arme de inalta precizie ale armatei ruse. Tot armata rusa spune ca a pierdut pana acum vreo 5000 de soldati care si-au dat viata pentru apararea rusiei luptand pe teritoriul Ukrainei.

  2. Le-au mutat la fer vechi.