G4Media.ro

Armata regimului iranian a efectuat trageri cu rachete balistice asupra unor ţinte…

Armata regimului iranian a efectuat trageri cu rachete balistice asupra unor ţinte în Oceanul Indian în cadrul unor exerciţii militare

Gardienii Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, au efectuat trageri cu rachete balistice asupra unor ţinte în Oceanul Indian în cadrul unor exerciţii militare, a indicat sâmbătă site-ul acestora Sepahnews, relateaza Agerpres.

Rachetele au vizat „nave de război inamice şi le-au distrus la 1.800 km” distanţă, conform site-ului.

Exerciţiile, care au început vineri şi se vor încheia sâmbătă, au loc în centrul Iranului cu ţinte situate în „nordul Oceanului Indian”, au indicat Gardienii Revoluţiei.

O înregistrare video difuzată de televiziunea publică arată lansarea a două rachete şi apoi ţinte lovite pe mare.

Generalul Mohammad Bagheri, şeful Statului Major al forţelor armate iraniene, a fost prezent în a doua zi a exerciţiilor, precum şi şeful Gardienilor Revoluţiei, generalul Hossein Salami, şi şeful ramurii aerospaţiale a Gardienilor, Amirali Hajizadeh.

Utilizarea „rachetelor cu rază lungă de acţiune serveşte pentru a arăta că, dacă inamicii prezintă o intenţie rea împotriva intereselor noastre naţionale, a rutelor comerciale maritime sau terestre, ei vor fi luaţi la ţintă şi distruşi”, a declarat generalul Bagheri, citat de Sepahnews.

„Nu avem intenţia de a efectua niciun fel de atac”, a adăugat el, subliniind că exerciţiile militare arată că Iranul este pregătit să se apere „cu toată forţa” împotriva oricărui agresor.

Supranumite „Marele Profet 15” ( ‘Great Prophet 15’) exerciţiile militare prezintă o „nouă generaţie” de rachete balistice sol-sol, potrivit Gardienilor Revoluţiei.

Manevrele au inclus vineri un atac cu dronă asupra unui sistem de apărare antirachetă, urmat de lansarea unui baraj de rachete balistice de tipurile Zolfaghar, Zelzal şi Dezful”, potrivit Sepahnews.

Aceste exerciţii intervin după manevre desfăşurate timp de două zile săptămâna aceasta de marina iraniană în Golful Oman şi după un alt exerciţiu cu drone de 48 de ore efectuat de armată începând cu 5 ianuarie.

Exerciţiul cu drone a avut loc la două zile după împlinirea unui an de la moartea influentului general iranian Qassem Soleimani, ucis într-un atac american cu drone în Irak, pentru care Teheranul promisese răzbunare.

Manevrele efectuate de Iran intervin pe fondul tensiunilor crescute cu SUA, în contextul în care administraţia preşedintelui aflat la final de mandat Donald Trump a dus o politică de „presiune maximă” faţă de Teheran.

Sursa Foto: Arhiva/atac cu rachete/Garzile Patriotice

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Inamicii Iranului:intelepciunea!Armele Iranului:Prostia Suprema denumita aytollah, gardienii lui peste prajit si mancatorii de agurida si lacuste!