G4Media.ro

Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al forțelor navale ale…

sursa foto: Facebook/ IDF

Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al forțelor navale ale Hamas

Armata israeliană a declarat miercuri că a ucis un membru de rang înalt al forţelor navale ale Hamas, despre care a afirmat că este responsabil pentru mai multe atacuri asupra teritoriului israelian, scrie AFP, citată de News.ro.

Mohammed Ahmed Ali, comandantul unităţii navale a Hamas din oraşul Gaza, a fost ucis miercuri într-un atac aerian, a precizat armata într-un comunicat.

Gruparea islamistă palestiniană nu a făcut niciun comentariu imediat cu privire la acest anunţ.

Potrivit unor surse din cadrul Hamas, el făcea parte din aripa sa armată, brigăzile Ezzedine Al-Qassam.

Armata israeliană îl descrie în comunicatul său ca fiind „responsabil de atacuri pe teritoriul israelian şi împotriva trupelor terestre ale armatei israeliene care operează în Fâşia Gaza”, inclusiv în centrul micului teritoriu palestinian săptămâna trecută.

Brigăzile Qassam lansează în mod regulat rachete spre teritoriul israelian şi au revendicat responsabilitatea pentru tirul acestora duminică spre punctul de trecere Kerem Shalom dintre Israel şi Gaza, ucigând patru soldaţi.

Războiul a izbucnit la 7 octombrie, când comandouri Hamas infiltrate din Fâşia Gaza au efectuat un atac fără precedent asupra Israelului pe calea aerului, pe mare şi pe uscat. Acesta s-a soldat cu moartea a peste 1.170 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui raport al AFP bazat pe date oficiale israeliene.

Mai mult de 250 de persoane au fost răpite şi 128 sunt încă captive în Gaza, dintre care 36 sunt considerate a fi moarte, potrivit armatei israeliene.

Ca răspuns, armata israeliană a lansat o ofensivă care a făcut până în prezent 34.844 de victime, potrivit Ministerului Sănătăţii din Hamas.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...