G4Media.ro

Armata israeliană spune că a folosit muniție de calibru mic în atacul…

Photo by RONALDO SCHEMIDT / AFP

Armata israeliană spune că a folosit muniție de calibru mic în atacul aerian asupra Rafah, iar incendiul mortal a fost provocat de o explozie secundară

Armata israeliană afirmă că o primă investigație privind atacul care a declanșat un incendiu mortal în weekend într-o tabără de corturi din orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza a constatat că incendiul a fost cauzat de o explozie secundară, relatează Sky News.

Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt militar șef, a declarat marți că armata a tras două muniții de 17 kilograme care au vizat doi militanți de rang înalt ai Hamas. El a precizat că munițiile ar fi fost prea mici pentru a declanșa singure un incendiu, iar armata analizează posibilitatea ca în zonă să fi fost depozitate arme.

Oficialii palestinieni din domeniul sănătății au declarat că cel puțin 45 de persoane, dintre care aproximativ jumătate femei și copii, au fost ucise în atacul de duminică. Focul ar fi putut, de asemenea, să aprindă combustibil, canistre de gaz sau alte materiale în tabăra dens populată care găzduiește persoane strămutate.

Lovitura a provocat o indignare generalizată, inclusiv din partea unora dintre cei mai apropiați aliați ai Israelului. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că a fost rezultatul unei „erori tragice”.

Noi lovituri în același cartier vestic Tel al-Sultan din Rafah care a fost lovit duminică au ucis cel puțin 16 palestinieni, au declarat marți Apărarea Civilă Palestiniană și Semiluna Roșie Palestiniană. Locuitorii au raportat o escaladare a luptelor în sudul orașului din Gaza, considerat cândva ca fiind ultimul refugiu al teritoriului.

Netanyahu a promis că va merge mai departe, afirmând că forțele israeliene trebuie să intre în Rafah pentru a dezmembra Hamas și pentru a returna ostaticii luați în atacul din 7 octombrie care a declanșat războiul. Israelul afirmă că desfășoară operațiuni limitate în estul Rafah, de-a lungul frontierei dintre Gaza și Egipt. Însă locuitorii au raportat bombardamente intense în cursul nopții în Tel al-Sultan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...