G4Media.ro

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost achitat definitiv în dosarul de fraudă…

sursa foto: Basilica.ro

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost achitat definitiv în dosarul de fraudă cu fonduri europene

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a achitat vineri pe Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, acuzat de procurorii DNA de fraudă cu fonduri europene. Șeful Bisericii Ortodoxe din Constanța fusese achitat și în primă instanță, la Curtea de Apel.

Arhiepiscopul Tomisului a fost acuzat acuzat alături de 5 apropiaţi de presupuse fraude cu fonduri europene. Ar fi prezentat Agenţiei de plăţi şi intervenţie în agricultură documente false pentru a obţine o finanţare europeană de 1,3 milioane de lei. Totul pentru a susţine o cultură de viță de vie nobilă pe câteva sute de hectare. În realitate, susţin procurorii anticorupţie, la Nazarcea ar fi crescut doar buruieni.

În primă instanță, la Curtea de Apel Constanța, judecătorul Cristian Deliorga nu a confirmat acuzațiile, aşa că prelatul a fost achitat. Magistratul a stabilit că probele adunate de procurorii DNA nu sunt suficient de solide.

La ultimul termen, procurorii DNA au cerut condamnare cu suspendare.

Minuta ședinței de azi:

Admite apelul declarat de intimatul inculpat Ştefan Aurelian împotriva sentinţei penale nr.84/P din 06 iunie 2019 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, pronunţată în dosarul nr. 67/36/2017. Extinde efectele apelului şi cu privire la inculpaţii Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor, Nadoleanu Gheorghe, Petrescu Teodosie şi Cojocaru Ciprian-Ioan. Desfiinţează sentinţa penală atacată numai în ceea ce priveşte temeiurile achitării dispuse în cauză şi soluţionarea laturii civile în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Petrescu Teodosie. Reţine cauza spre rejudecare şi, în fond: Stabileşte ca temei al achitării pentru inculpaţii Ştefan Aurelian, Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor, Nadoleanu Gheorghe şi Cojocaru Ciprian-Ioan dispoziţiile art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedură penală, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. Schimbă temeiul achitării pentru inculpatul Petrescu Teodosie din art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) Cod procedură penală în art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. a) Cod procedură penală, întrucât fapta nu există. Respinge acţiunea civilă formulată împotriva inculpatului Petrescu Teodosie. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Cheltuielile judiciare ocazionate de apelul formulat de apelantul intimat inculpat Ştefan Aurelian rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelantul intimat inculpat Ştefan Aurelian şi pentru intimaţii inculpaţi Petrescu Teodosie şi Cojocaru Ciprian Ioan, în sumă de câte 314 lei pentru fiecare, rămân în sarcina statului. Onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor şi Nadoleanu Gheorghe, în sumă de câte 1253 lei pentru fiecare, rămân în sarcina statului. II. Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură împotriva sentinţei penale nr.84/P din 06 iunie 2019 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie. Cheltuielile judiciare ocazionate de apelul parchetului rămân în sarcina statului. Obligă apelanta parte civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14 februarie 2020.

Foto. IPS-Teodosie (Sursa – Basilica)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

 1. Cum ar fi zis un clasic în viața, ,,la mano di Dio”,sau mai bine zis niște tâlhari îmbrăcați în fuste

  • Da, ăștia ne fura cu totul și plătim și cheltuieli de judecata

  • MORALA??????? TALHARII IN SUTANA SAU CIVIL,SUNT UNITI IN CUGET SI N SIMTIRI!!! SAU TALHAR LA TALHAR,MAFIOTII NU SI SCOT OCHII!!! SE IMPING IN FATA,de exemplu…..

 2. Astia fugaresc talharii care au spart o banca, dar au lupii in haina de miel chiar sub ochii lor.

  • … sa faci ce fura popa…MI SE FACE GREATA…MA DUC SA BORASC LA CLOSETUL DIN GRADINA…SPER SA MA TINA PANA ACOLO…CICA CREDINTA,PRAVILE,CATEDRALE,BISERICI..? ADICA TALHARIE AUTORIZATA DE STAT,VREDNICI ESTE!!!!!!

 3. Procurorii abuzivi neomarxisti ai statului paralel dau în apărătorii credinței noastre strămoşeşti cu uneltele progresismului. De-aia nu s-au prins vița de vie, că v-ați pierdut credința de atâta răutate, că-l pizmuiți pe apropele vostru care e răsplătit de Domnul pentru evlavia lui.

  • Vai saracu evlavios,umbla cu masini de lux ,vile ,afaceri de milioane..etc,si semeni deai dumnealui mor de foame,undei evlavia???Dar fara griji IADUL este larg.

  • spitalul 9 te asteapta, la ce pasarele ai in cap alt loc nu iti trebuie.

 4. Frumos exercițiul de tele justiție executat de DNA:„Cheltuielile judiciare ocazionate de apelul formulat de apelantul intimat inculpat Ştefan Aurelian rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelantul intimat inculpat Ştefan Aurelian şi pentru intimaţii inculpaţi Petrescu Teodosie şi Cojocaru Ciprian Ioan, în sumă de câte 314 lei pentru fiecare, rămân în sarcina statului. Onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor şi Nadoleanu Gheorghe, în sumă de câte 1253 lei pentru fiecare, rămân în sarcina statului. ”.
  După ce primesc o „grămadă” de bani pentru a le fi asigurată independența, inclusiv după pensionare, acum trebuie să le plătim și năzbâtiile de capete de acuzare.

  • hotaraste-te. daca castiga DNA orice proces tipi ca e nu corect. daca mai si pierd iar nu iti convine. sa stii si tu ca si cel mai clar proces se poate pierde. si nu neaparat din cauza procurorilor. de unde pana unde ai concluzionat tu ca e neaparat vina procurorilor? poate chiar judecatorul a decis asa din varii motive.

 5. Se confirmă treaba că mirul este cel mai puternic antidot al actului de justiție în România?
  Mă aștept ca BOR să deschidă chioșcuri de mir la toate intrările parchetelor și judecătoriilor. Să te ții vad comercial!

  • … sa faci ce fura popa…MI SE FACE GREATA…MA DUC SA BORASC LA CLOSETUL DIN GRADINA…SPER SA MA TINA PANA ACOLO…CICA CREDINTA,PRAVILE,CATEDRALE,BISERICI..? ADICA TALHARIE AUTORIZATA DE STAT,VREDNICI ESTE!!!!!!????p0t sa deschid si eu o afacere SRL MIR???????

 6. cine e „vinovat”, de aceasta achitare,
  procutorii din constanta au avut succes cu condamnarile lui mazarea, nicusor constantinescu, si DNA Constanta mi-a dat impresia de oameni competenti
  poate e judecatorul, ca na s-a vazut cum e judecatorii astia , si filiere de sovoniere … ?

 7. În țările cu adevărat democrate când un procuror
  Ia achitare în dosarul instrumentat își cam adună lucrurile personale din birou ,le pune într-o cutie și pleacă la mama lui și dă dreptul altui absolvent de drept să facă dosare pe bază de probe solide la care judecătorul să nu poată da achitare . Asta se întâmplă în țări democrate unde procurorii nu sunt privilegiați ,nu sunt o castă intangibilă ,nu au treabă cu politica sau religia .

  • Frana, prietene! Nu procurorii tergiverseaza, ci judecatorii din cate stiu eu.

  • Ceva e rau putred aici,cel putin un capat de acuzare anume fals si uz de fals era clar si documentat, toate faptele erau dovedite din moment ce au luat subventiile

  • in tarile mentionate de tine, un smenar ca Deliorga nu ajungea in veci judecator CCR. pana la procurori mai sunt unii pe fir, ii cheama judecatori. sau nu stiai nici atat? ca nu m-ar mira.

 8. Spaga la Universitate, frauda cu fonduri europene…… Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase!!! Pute, de-a dreptul!

 9. Hahahahahaha……asta inseamna sa fii mafiot!!!!

  Ce prost sunt….in loc sa urmez teologia si sa devin popa am terminat un mba:(((((

  Cash rulz everything around me….

 10. Cum ar zice „intimatul”:
  Dumnezeu sa-l … achite!

 11. Sentința de achitare la Curtea de Apel Coinstanța i-a dat-o Cristian Deliorga. În cireșaru’ trecut. O lună mai ‘nainte numitul a fost ,,săltat” judecător constituțional (jurămîntu’ l-a depu după, e drept). Da’ vă vinde baba ghicitoarea un pont: ciripeau păsăricile pe la malul mării, încă de la-nceputul anului, cum că înalt prea sfîntu’ și-a aranjat apele – și, precum Hristosul, va merge pe apă iar nu va intra la apă! Eiii, de unde dreacu’ aflaseră păsăricile?!

 12. Stele rasar de sub sutane testute-n fir de aur.

 13. Doi ani jumate a avut arest la domiciliu.Daca omul,adică arhiepiscopul ,chiar e nevinovat,cine plătește bătaia de joc la care a fost supus?

  • Sefu la toti zeii, (ras)plateste cu hectarul de vie nobila, fix in pizda raiului unde sa fie arhipompat pe veci

  • nimeni by default. daca e nemultumit poate da in judecata DNA-ul si cere cheltuielile de care vorbesti tu. asa e cu orice speta din asta. daca eu te dau in judecata pe tine si se dovedeste ca nu esti vinovat, asupra ta ramane o banuiala (a celor din jur, cel putin). astea nu ti le da nimeni inapoi. asta e sistemul peste tot. dar poti da in judecata la randul tau pentru daune. ai acest drept.

 14. sefu la toti zeii, pe hectarul lui de vie, arhipompat de legiuni de djini si heruvimi

 15. Totul e putred. Suntem furati zilnic .de preadistinsii prelati ai bisericii romane,aserviti politic,prin neplata nici unui fel de impozit pe veniturile grase ce le realizeaza ei si biserica . Probabil ca o parte din tot jaful asta adus tarii e in folosul politicienilor,care la randul lor apara biserica. E un cerc vicios specific tarilor innapoiate

 16. Judecatori corupti!

 17. Clerul bor a tocat si toaca resurse uriase, necontabilizate. Sunt hrapareti si ahtiati dupa averi si bani.