G4Media.ro

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre vaccinare: Vaccinul ajută dacă se vaccinează atâția…

Sursa Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre vaccinare: Vaccinul ajută dacă se vaccinează atâția medici/ Eu nu mă vaccinez că am o alergie, deocamdată nu am nevoie/ Rugăciunea vindecă mai bine decât vaccinul / Cum spune Sfântul Pavel: bine este și asa, și invers!

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat luni, pe tema vaccinării, că fiecare este liber să ia o decizie, preoții neputând să impună acest lucru. Cel mai bine este ca fiecare să ia o recomandare de la medicul său și să se ghideze după propria conștiință, a completat Teodosie. Întrebat dacă se va vaccina Arhiepiscopul Tomisului a răspuns că nu, explicând că are o alergie și că „nu are nevoie”. El a mai declarat și că putea să ia virusul până acum de 100 de ori pentru că s-a apropiat de mulți oameni.

Principalele declarații făcute de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie:

 • Este o mare diferență între ceea ce propavăduim noi și ceea ce suntem puși sa facem acum. Dacă este o boală, ne implicam. Rugăciunea vindeca mai bine decât vaccinul
 •  Eu m-am apropiat de toti oamenii, trebuia sa iau virusul de 100 de ori.
 • Împărtășania combate orice virus. De aceea nu acceptam împărtășanie cu mai multe lingurițe, e blasfemie să faci asa ceva.
 • Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Orice extremism nu este bun. Nici nu spunem vaccinați-vă toți, nici nu spunem nu vă vaccinați. Oricine ia o recomandare de la medicul său.
 • Iată, cum spune Sfântul Pavel: bine este și asa, și invers!
 • Noi așteptăm si noi ne rugăm, pentru că să știți că și omul participă la vindecarea lui. Pentru că dacă se teme de vaccin, s-ar putea să fie și mai aspru
 • Trebuie să facă fiecare după sfatul medicului si conștiința sa. În orice caz este o boala reală pentru ca mulți spun că nu există, există.
 • Eu deocamdată nu ma vaccinez pentru că am alergie, trebuie sa testeze medicii. Deocamdată nu am nevoie. Am transmis și preoților asta, dar nu le-am zis să nu se vaccineze. Să ia recomandare de la medicii lor. Eu nu sunt medic.
 •  Vaccinul ajuta, dacă atâția medici se vaccinează, urmeaza si profesorii și preoții, dar nu este obligatoriu. Ce putem sa recomandam? Mai mult decât sfatul medicilor și constiinta personala..
 • Preotii nu se vor erija în specialisti sau prooroci. Stiu ce spun medicii, între ei se contrazic. Nu avem un adevăr general, pentru că si medicii se contrazic intre ei

Context

Arhiepiscopul Tomisului s-a remarcat în ultima perioadă prin sfidarea restricțiilor impuse de autorități la Constanța. A organizat pelerinaje, slujbe de Anul Nou cu mai mulți participanți în spațiu închis în plină carantină și a continuat slujbele cu mii de participanți și după Anul Nou.

Sursa Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Bun si mesajul asta, macar nu e cu cipuri si 5 g, desi, normal, el are alergie.

 2. E haios cum amestecă noțiunile. Vaccinul nu vindecă, previne boală. Nici rugăciunea nu o vindecă, dar te simți mai bine, daca faci parte din turmă.
  Medicii nu se contrazic, studiile științifice sunt clare, se contrazic unii pe la televizor, care se ocupă mai mult de politică decât de știință.
  E clar că omul e un păcălici,dar a primit ordin de la șefi să promoveze vaccinul.

  Faptul că păcălicii ăștia sunt in eșalonul II de vaccinare, înaintea celor ce lucrează și produc ceva e tara asta, e dezgustător.

  • asta e religia,un talmes balmes,totul e relativ ,e bine dar nu e bine,fa dar nu fa,crede dar nu cerceta, ieri avea idei diverse,azi e alergic. lasati oamenii sa hotarasca singuri daca vor s-au nu vor sa urmeze regulile bisericesti s-au sa se vaccineze. biserica creaza exact ceea ce are nevoie,confuzie.

  • Omul a avut căderea și ridicarea sa. Asa rău cum a fost în căderea sa, el a avut curajul să pună piciorul în prag când trebuia. Sa nu uităm că în timp de pandemie au fost înmormântări de jeguri mafiote cu alai mare și protecție de la MAI dar participarea la slujbele religioase au fost interzise. Ortodocși au ajuns sa fie marginalizati, ridiculizati și discriminați intr-o țară majoritar ortodoxă și nimeni nu a spus nimic.Toate acestea pentru ca s-a format o clasă socială mediocră, orbită de falsa cultura occidentală(care fie vorba nu mai au nimic spiritual și tot Occidentul ceea ce are , are pătat cu sânge de sclav) dar care au uitat ca neatârnarea neamului s-a făcut cu sabia sau furca în mână și crucea la gât.

  • Toate astea pentru că suntem o țară ortodoxă cu numele dar doar babele și cei care au terminat clasa a 4-a la 18 ani mai cred delirurile bărboșilor securiști. Toată lumea s-a prins că drumul către Dumnezeu nu trece prin biserica ortodoxă 😉

 3. BOR a rămas o instituție militarizata ce executa ordinele comandantului suprem.

 4. Mda. Înalt Prea Șmecherul Teo nu se vaccinează pentru că are o alergie. E alergic la apa sfințită, ca toți dracii.

 5. Cred ca dosarul penal care a urmat slujbei de Boboteaza, cu incalcarea tuturor masurilor de combatere a raspandirii bolilor il face pe vicleanul Teodosie Spagoveanul, fost Mache, sa fie mai nuantat.

 6. prea multa reclama ii faceti lui teo de la constanta

 7. Stiti ce fac toti acesti crestini care ignora solutiile? Îl ispitesc pe Dumnezeu!!!
  Din ce am citit în Biblie, și diavolul l-a ispitit pe Isus. Nu spun Doamne ferește ca acum toți acești creștini sunt diavolul, dar trebuie să înțeleagă că Dumnezeu lucrează prin oameni, iar răspunsurile la rugăciuni de multe ori vin prin alți oameni. La fel este si cu mastile de protectie, distantarea sociala, vaccinurile. Sunt solutii, nu pedepse!

  Iar un alt lucru important pe care îl ignoră mulți creștini este supunerea față de autorități: „Fiti supusi oricarei stapiniri omenesti, pentru Domnul; atat imparatului, ca inalt stapinitor, cit si dregatorilor, ca unii care sint trimisi de el sa pedepseasca pe facatorii de rele si sa laude pe cei ce fac bine” (1 Petru 2:13-14).

  Vedem ca de multe ori, noi crestinii vrem sa alegem doar ce ne convine din textele biblice, iar asta este trist, pentru ca manipulam mesajul lui Dumnezeu si prin asta manipulam oamenii mai slabi.

 8. Pai atunci o să mă rog , că și eu am o alergie . :)))))

 9. Insa sf Pavel se referea la relatiile de apropiere frateasca dintre memrii obstei monahale nu la vaccin, cand a afirmat ca „este bine si asa si invers”.
  Un citat drag preiubtului Miki Sp. pus in pratica la unele seminarii, cu consecinte penale doar in ultimii ani.

 10. Teodosie tot javră. Alergic la adevăr, la sărăcie, la empatie și iubirea de aproape.

 11. E bine și așa și pe invers? I-auzi!

 12. Confuziile sunt specifice starilor/entitatilor inferioare. Sfintii adevarati nu e nevoie sa aiba doctorat in imunologie pentru a avea o parere competenta in privinta vaccinurilor astea noi, caci fiind in comuniune cu Dzeu, sunt cu Adevarul cel de nepatat totodata. Cine are urechi de auzit, sa auda!

  • Totul e ok cat timp tu te rogi, ești doar un sclav al popilor, numai să nu-ți și vorbească zeul tău, că se numește schizofrenie.

 13. Clasic Mache. Fa ce zice popa nu ce face popa.

  Cum de nu e inca in politica?

 14. Chestia de la sfarsit cu ”invers” , e totala …!!!

 15. Ce-o să regretați cele spuse, vorbiți fără să gândiți, nu mai aveți nimic de oferit, decât ură și vorbe murdare la adresa unui om prin fața căruia nici nu aveți cum să treceți. Luați în derâdere numele lui Dumnezeu. Vai de voi și vai de noi ca nație!!!!

  • Asta nu înțelegeți voi, spălații pe creier ortodocși. N-are nimeni nicio treabă cu Dumnezeu, ne supără analfabetul ăsta cu mai mult aur pe el decât o mumie egiptean,ă care e un incompetent și jumătate, dar în gura căruia se uită cel mai probabil sute de mii de români. Care o să își descopere o alergie, n-o să se vaccineze și o să se omoare pe ei și pe cei dragi. Păcat că n-a avut Mache alergie și la vaccinul de poliomielită că atunci scăpam de el demult!

 16. Atunci când crezi cu adevărat în Dumnezeu și ești convins că El îți îngăduie ce este mai util pentru sufletul tău, nu crezi în viruși, știri tv, horoscop, vise, cafea, vrăjitoare țigănci sau alte bălării!!! Dacă te temi de un virus, atunci clar că nu ești credincios decât că așa îți închipui tu. Savonarola a spus că sunt două feluri de creștini: unii care cred în Dumnezeu și ceilalți care doar trăiesc cu impresia că cred(pentru cei care vor dori să mă corecteze, „că cred” NU este cacofonia!)
  Cei care vor să se vaccineze și cred că asta le este salvarea, nu au decât să o facă!! Nu le reproșează nimeni, nimic!! Dar și ceilalți care cred că Dumnezeu îi protejează și nu vor să se vaccineze, să fie lăsați în pace!! Este atât de simplu!!!! Așa a fost mereu… Altă atitudine este mincinoasă și dictatorială!!