G4Media.ro

Arhiepiscopul Tomisului, despre faptul că o familie de ortodocşi a botezat într-o…

Sursa foto: Cosmin Uhrenciuc Photography

Arhiepiscopul Tomisului, despre faptul că o familie de ortodocşi a botezat într-o familie catolică: Au făcut un lucru rău, greşit, mă mir că i-au acceptat catolicii. De aceea, să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că o familie de ortodocşi a făcut un lucru greşit prin faptul că a botezat copilul unei familii de catolici şi că trebuie să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat.

Arhipiepiscopul Tomisului a fost întrebat joi după amiază, la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, ce este de făcut în cazul unor ortodocşi care au botezat într-o familie de catolici.

“Au făcut un lucru rău, greşit, mă mir că i-au acceptat catolicii. De aceea, să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat, să-şi primească un canon”, a precizat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

În octombrie 2020, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, i-a spus unui român din străinătate care i-a cerut sfatul că este ”mare păcat” să mergi la o biserică catolică şi că trebuie neapărat să găsească una ortodoxă, chiar dacă este rusească sau sârbească.

 • ”Locuiesc de multi ani in Anglia si în zona în care sunt eu nu este biserică ortodoxă. Am mers la catolici si merg de mulţi ani. E păcat?”, a spus bărbatul într-o intervenţie telefonică la emisiunea la care participa Arhiepiscopul Tomisului.
 • ”Mare păcat”, a răspuns Teodosie. ”Duceţi-vă la o biserică ortodoxă, greacă sau undeva. În Anglia sunt biserici ortodoxe rusesti… sârbească, depinde”, a adăugat înaltul ierarh.

Două luni mai târziu, el a lansat un nou atac la adresa catolicilor, criticând modul în care aceştia se împărtăşesc.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

66 comentarii

 1. Catolicii sunt mult mai destupati la creier decat ortodocsii de grota care traiesc inca in secolul XI. De fapt si unii ortodcosi sunt ok, vezi cazul preotului Necula de la Sibiu.

  • Teodosie Şpagoveanu este cazul unic biologic al rinocerului de grotă cu pipotă de arhaeopterix.

  • Oops-Teo-de-la-Marea Neagră, adică cel dintâi dintre toti pacientii salonului psihiatric care provin, cu totii, din rândul BOR. Cum care pacienti? Alde Onila, Pomohaci s.a.m.d.

  • @ Gigi – Aveti dreptate. Acest Înalt Prea Sfinţitul Teodosie probabil cu pistol sub sutana, cu expresia fetei:” Daca nu esti cu mine te…”, a uitat sa mentioneze ca, catolicii si ortodoxii cred si se roaga la acelasi dumnezeu.

 2. eu cand o sa am un copil nici nu o sa il botez. O sa il las pe el la 18 ani sa isi aleaga religia.

  • OK, Alex Bine zici 😄🤟👎🖕I-mi Plac Gandirile Voastre de Viitori și Așa-ziși 🤟👎🖕Progresisti.
   Corect, Religia, Biserica, Educație, Serviciul, Militar, Obligatoriu, este pentru Voi, un Ghimpe, Și, Impedinent.
   Dar, eu îți sugerez, ca un Sfat după afirmațiile Tale, Sexilogia, cât și Practicarea Sexului, în Modul, Oficial, Legalizarea, Substanțelor, Narcotice, și Produse derivate din asemenea Categorie, Procurarea lor Consumnl și ETC.
   OK, Zic și eu că asta doriți Voi Majoritatea.
   Așa-ziși, Progresisti 🤟👎🖕.
   Musulmanii, își Respectă cu Sfințenie Sacră Religia sunt Fanatici.
   Să, faci tu cât cei de Teapa ta Asemenea, Bazaconii, îți, Garantez, Romanache, că O Pățeai, la Fel ca Așa-zisul Profesor Francez, Caricaturist, ce la Schimonosit pe Profetul Mohamed, de Iau luat Ăia Jugulara 👍🙏❤️.
   Mam, Bucurat Sincer nu mia Părut rău Ce a Căutat să Defăimare?.
   Ca, Profesor trebuia să arate exemplu, dar a Defăimat, Religia și a dus la Instigare.
   Pe Înțelesul Prostului a, Primit ce a făcut.

  • @marius sa nu uiți pastilele.

  • O gândire cât se poate de greșită, un copil trebuie să fie educat până la 18 ani in mod responsabil de către părinții săi în primul rând, tu ca părinte trebuie să-ți stabilești bine viziunile tale religioase și în general asupra realității vieții ca să poți transmite ceva și copilului tau, altfel cum o să ajunga copilul tau la 18 ani să poată face o alegere corectă în ceea ce privește așa o chestie globală și importantă ca religia și te-aș mai sfătui să te informezi bine despre importanța botezului, înainte de a lua o asemenea decizie importantă.

 3. Vă mulțumesc, G4M, din adâncul sufletului meu negru, pentru că-l promovați pe supusul meu Teo Șpagoveanul zi de zi !

  • Agenda rusa e sustina de G4media prin mediatizarea lui Spagoveanul – turnator la securitate.

  • Popa asta este dracul întruchipat!Un prostanac cu 4 clase…..dute măi fosilă cu parerile tale pot merge la care biserica doresc eu nu trebuie sa ti dai tu cu parerea….auzi la ăsta

 4. Acest excroc penal si turnator la Securitate vorbeste de religie! Porc ordinar, putoare ordinara care n-a muncit o secunda in viata lui. Dobitocul care tine slujba de Inviere de doua ori intr-un an. Biserica de rahat !

  • Doamne fereste, domnul George!
   Cum puteti sa povestiti asa?Nu aveti nici un pic de frica de Dumnezeu?Imi este mila de voi, atei, care nu va mai ascundeti!Acest Inalt a fost singur care a marturisit in vremurile astea de pe urma!Din asta este atat de persecutat!
   Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

 5. Dar catolicii au alt Dumnezeu ?

 6. Cu cat e mai retrograd neamul cu atat mai multi paraziti ca acest Teodosie sunt in prim plan

 7. Catolicii or fi mai destupați la creier dar la ce le folosește? Catolicismul e în cădere libera pe când ortodoxia e bine, mersi.
  Niciodată nu poate un ortodox sa boteze pe cei de alta religie. Una e sa_ti iubești aproapele și alta e sa_ti lepezi credința. Da ii iubim pe homosexuali sau pe catolici dar asta nu e un motiv sa renunțăm la credința noastră.

  • Cine crede ca sta, sa ia seama sa nu cada. Nene Iancule, Hristos sa stii ca nu a murit si a inviat doar pentru ortodocsi, ci pentru toate neamurile si toate religiile.

  • Numai imbecilii pot crede ca un creștin nu poate boteza un alt crestin

  • Esti mai habotnic decât Mache Spagoveanu.

  • Avrum Iancovici e nume de ortodox sadea, dar din ala perciunat. Apropo, cum ai scapat din busculada de zilele trecute? 😂

  • Nu iubim nici homosexualii nici catolicii! De unde ai scos-o!?? Vorbește în numele tau!

  • @Avram Iancu:
   Sper ca ești conștient ca nu existente diferențe între dogma bisericii catolice și cea ortodoxe, ci simple interpretări.
   Când Iisus s-a sacrificat pentru omenire, marea schisma nu avusese loc, și nu oricum nu o făcuse doar pentru creștini.

  • Nu prea tine argumnetul tau

  • Avram Iancu, eu sunt ortodox din cap pana in picioare si cu toate astea un singur lucru vreau sa-ti zic: tu, esti un idiot din cap pana in picioare!!!! Si ne mai miram ca tara asta nu isi revine niciodata din cretineala; pai cu astfel de specimene cum naiba sa reusim. Imi aduc aminte ca la cativa ani dupa asa zisa „revolutie” din ’89 cineva imi zicea ca va urma multi ani de ratacire pentru Romania iar cel mai greu pentru noi va fi sa ne schimbam mentalitatile. Eram mic atunci, nu prea intelegeam, pacat ca acea persoana nu mai e in viata sa-i pot spune cata dreptate avea atunci. Cu astfel de idioti nu ai cum sa progresezi in veci!!!! Jalnic!!!!

  • Da, bănuiesc că Dumnezeu este foarte atent și selectiv acolo,sus, in Ceruri : ,, Ortodocșii sunt buni, catolicii și ceilalți sunt răi ! ” 😂😂

 8. lol, parca erau biserici surori, pacat e de ce iese din gura tovarase securist.eu prevad ca bisericile de la noi vor fi goale intr-o zi. lumea se va satura de invatatura de la usa cortului care nu ne invata sa ne iubim si sa convietuim frumos si curat. aceasta biserica nu mai e crestina si nu are legatura cu invataturile crestine si de comunitate in armonie. putrezaciunea a aparut de la primul mercedes si pina la spurcaciune. romani, faceti ce credeti ca e bine, biserica pe care o asteptati e in voi, indiferent unde va aflati. popilor doar le e frica ca nu isi mai plimba sutanele lor luxoase iar cuvintul lor o sa faca cit o hirtie de sters undeva in spate.

 9. Evul Mediu in 2021; intruchiparea in carne si oase.

 10. Care-i problema acestui specimen de gandire intunecata? Individul este o relicva a Evului Mediu Intunecat, un bolnav care nu are lecuire, trebuie izolat și tratat cu nebăgare în seama. Poate chiar cu ceva inchisoare pentru raspandirea bolilor.

  Ca ortodox merg la orice biserica vreau, fie ea catolica, ortodoxa, baptista, anglicana, etc. Merg in biserici catolice, asist la slujba catolica sau ortodoxa, depinde care este mai aproape. La concert de Craciun merg la catedrala anglicana unde preoteasa lor tine predica și au o muzica superba, dupa care merg la concertul ortodox. La baptiști este frumos pentru ca au și pian și alte instrumente muzicale care acompaniază slujba, iar la biserica unitariana au și orga și imi place arhitectura.

  • …va dați de ceasu morții la cuvântările spagoveanului, dar cu excepția Avramului Iancovici, habar nu aveți ce înseamnă ” ortodoxia”!
   Va dați mari practicanți, dar care ați fost vreodată la mănăstire? Nu de alea de ” cernica, putna…”! La o slujbă!? Nu mai întreb de o spovedanie…
   Sunteți total rupți de realitate, în credința voastră că voi sunteți ” practicanți”!
   Aur nu a crescut din ” asfalt” și betoane!
   Mai deschideți pavilioanele și o să vedeți că acesta este discursul ADEVĂRAT BOR!!
   Spagoveanul Mache e ” decât” interfața.
   Pt că poate. Că relațiile sunt acolo.
   Bor este cuvântul lui spagoveanul!
   Deasemenea subcultura dogmelor religioase ultraortodoxe!
   Hai cu AUR! Doar să vedeți pe viitor….

  • @Hidraulic: sunt două probleme legate („la pachet”) de această figură jalnică de la vârful BOR. Prima: cea de la cap (infantilismul, orgoliul, secretia de venin, lipsa de judecată, de întelepciune). A 2-a: secretele murdare din trecutul multor colegi, pe care întunericitul le cunoaște și le poate oricând folosi ca instrument de șantaj.

 11. Toți popii cred ca ritul lor creștin este mai breaz, nu doar ortodocșii. Trecând peste aceste mici orgolii rănite ale popilor, mergeți în orice biserica creștina și rugați-vă unde va place, botezați pe cine vreți și cununați pe cine vreți. Popii își baga coada în prea multe lucruri și nu își vad lungul nasului. Popii sunt cea mai mare frână în calea progresului și a civilizației.

 12. Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

 13. Blasfemie!!!
  Noi suntem mai tari!

 14. Dar când catolicii din Spania și Italia i-au lăsat și îi lasă în bisericile lor pe preoții ortodocși români să facă liturghia ortodoxă nu este păcat? Oare când terminăm cu ipocrizia…

  • Nu doar în Spania, peste tot în lume BOR-ul are parohii care țin slujbe în biserici catolice, iar în Canada și anglicane. Ipocrizia lor nu cunoaște margini. In Olanda, în timpul slujbei ținute într-o biserica catolica, preotul ortodox îndemna enoriașii sa nu pună în pomelnic nume de creștini catolici sau protestanți, unii dintre ei soți sau soții prezenți chiar în acel moment în biserica.

  • @prof. Florin I. Bujor. Aveti dreptate, sunt cateva milioane de romani in strainatate – desigur, nu toti ortodocsi, dar de presupus ca formeaza majoritatea – iar majoritatea slujbele se tin in biserici catolice, protestante si/sau reformate din Europa.

  • Da tovarășul profesor, pentru că sunt falimentari și închid bisericile!!! Le transformă în cluburi de noapte și birouri. De aceea le luam noi. Și nu le luam gratis ci plătim chirie!!! Catolicismul este o erezie care a dat naștere in 1000 de ani la alte 8000 de erezie (culte pseudo creștine). Daca nu sunteți în temă cu subiectul nu va mai dați atâta cu părerea!!!

 15. Gh Barbu unde
  ești ma

 16. Axiomă: teodosie este dement!!!

 17. Ia Mai dtnplmea cu spovedania ta cu tot vocea Securitatii

 18. E grav cu popii ăștia.
  N-au absolut nicio credință.
  Sunt tot timpul atenți doar unde merge șpaga.

 19. e un lucru gresit cind se construieste un mastodont iar poporul nu are unitati spitalicesti ultra moderne.popa e afurisit.

 20. G4M continua sa dea stiri cu griffonul acesta pt ca face audienta. Atat.

 21. Cel ortodox(Dumnezeul)e primul si poarta amprenta acelui inceput al erei crestine.Bizantul!Celelalte ramuri ale crestinismului au mult de pierdut pentru ca nu au preluat acest parfum al inceputurilor ritualice crestine(rugaciuni,atitudine,etc.)iar ortodoxia are tot atat de mult de pierdut,pentru ca nu a schimbat nimic,a ramas inchistata si a accentuat acele trasaturi care nu deranjeaza puterea satrapica.Cuvantul libertate,de exemplu,nu exista in vocabularul ortodox.Toate aceste ramuri au evoluat intr-un autism distrugator,care astazi isi arata fata hidoasa mai mult ca niciodata.La caderea comunismului,pentru ca la caderea Constantinopolului s-a vazut ce s-a intamplat,a fost o ocazie unica si rara pentru doctrinele crestine sa se apropie.Nu s-a intamplat acest lucru si din aceasta cauza flacara credintei,a invierii Mantuitorului va avea intensitati diferite,in raport de evenimentele majore ce vor urma.Ea ar fi trebuit sa cucereasca tot pamantul,pentru ca are in centrul sau iubirea aproapelui,la fel de mare ca cea de Dumnezeu.Mesajul pacii,al iubirii,al egalitatii si al libertatii razbate din toti porii acesteia.
  P.S. Nu cred ca femeia,care la ortodocsi trebuie sa stea in partea stanga a bisericii,este inferioara barbatului in fata lui Dumnezeu.Motivele explicate de acest episcop sunt cele de la inceputul crestinismului si cum ortodoxia nu a mai evoluat au ramas asa si astazi.Totusi nu trebuie sa afectam,cu modernismele noastre,diferentele naturale dintre barbat si femeie,care dau farmec si sens vietii.

 22. Parca faptele contau, nu jertfele….
  Nu contează ce religie are omul daca este o persoana bună, respecta legile și îi ajută pe cei în nevoie.
  Trist e că acest preot are și enoriași care îl cred si îl susțin.

 23. Pentru ca nu aspus nimeni, va spun eu: în lume sunt un miliard de catolici și 300 demilioane de ortodocși.

  • Și din fericite vor fi din ce in ce mai puțini oameni care cred intr-o carte de basme scrisă de-a lungul a câtorva sute de ani cu pasaje din mitologia greaca (Horus, tot un fel de Isus la greci dar in urma cu 5000 de ani) care se leagă de viața unui manipulator care a reușit sa prosteasca o mâna mare de oameni (gen Gregorian Bivolaru al României) și care nu are nicio cursivitate și niciun sens. Mai mult decât atât cum sa iau in seama laturile unei scursuri ale societății care ar trebuie sa fie umil și iubitor după spusele Bibliei iar el este descriminator, avar și lepra in toată regula. Vedeam ca cineva vorbea mai sus de educație și religie, acestea nu pot fi puse la un loc pentru ca sunt invers proporționale și pot da un exemplu, de la nord la sudul globului încep țările scandinave unde sub 1% din populație crede intr-un zeu sau forța spirituală și eu cel mai bun sistem de educație și sunt cele mai desvoltate tari, pe la mijloc se amesteca și ajunge la țările arabe unde sunt cei mai fanatici adoratori de zei (Allah), cel mai prost sistem educațional (care nu prea exista). Nu am nicio problema cu creștinii, dar va văd atât de vehemenți susținând o cauza pe care nici măcar nu o cunoasteti, dar o susțineți pentru ca așa ați fost învățați și va este frica sa va puneți întrebări logice pentru ca va bate Dumnezeu cel “iubitor”

 24. Prof Bojor*, Nu este păcat ca ne_au lăsat sa ne rugam în bisericile lor. Ar fi păcat dacă ne_am ruga, liturghisi împreună cu ei.
  Nu trebuie amestecate lucrurile. Din păcate mulți ortodocși nu își cunosc credința. G4 media e un sait renumit în analfabetism religios. Dar și logica lipsește. Teodosie dacă greșește cum de nu_l pun la punct miile de preoți, profesori teologi, episcopi, călugări? Îl lasă asa sa abereze? Sau poate ca nu aberează? Ia mai ganditi_va un pic!

  • ”Nu este păcat ca ne_au lăsat sa ne rugam în bisericile lor. Ar fi păcat dacă ne_am ruga, liturghisi împreună cu ei” – prietene, tie iti lipseste logica. de morala si bun simt nici n-are rost sa mai vb.
   altfel, ne cunoastem credinta, dar nu suntem oi, faptul ca ioan gura de aur avea o problema cu femeile si le-a facut cu ou si otet, plus alti vasnici masculini in rochii de prin stele anatoliei si orientul mijlociu, n-are nicio treaba cu credinta. stai tu linistit, stim ca si altii gandesc la fel, ce uita ei e ca traim in alt secol, iar astfel de atitudini costa enorm bor. nu ca i-ar interesa, banul sa vina, dar ei, ca majoritatea romanilor, nu au viziune pe termen lung.

 25. IOI TU v-am lua cu matematica dar ne mulţumim şi cu cele sufleteşti

  Un secret care nu îl ştiţi e că toţi oamenii cred în dumnezeu fără tăgăduire.
  Acuma vom face şi puţină matematică ca sunt 3 tipuri de oameni credincioşi:
  ————-
  1) Cei care urmează dogmele care sunt şi practicanţi frecvenţi al lor.
  2) Cei care nu se regăsesc în dogme şi baleiază şi care ulterior îmbrăţişează dogmele sau renunţă cu totul.
  3) Cei care au renunţat la dogme care mai sunt numiţi şi ateu.
  ————-
  Dar adevărul trist e că cei mai credincioşi şi care cred într-adevăr în dumnezeu şi sunt convinşi de el sunt cei care au renunţat cu totul la dogme iar şi mai trist e că ei cunosc şi înţeleg mai bine dogmele decât cei care le frecventează, cam ăsta e tristul adevăr dar de un singur lucru e sigur TOATĂ LUMEA CREDE ÎN DUMNEZEU şi vă asigurăm că singurul lucru care îi îndepărtează pe oameni de biserică sunt tot oamenii şi nu pierderea de credinţă în dumnezeu.

 26. Ba esti nesimtit? Cum sa fie pacat ca si aia au a ecelasi dumnezeu, singura diferenta e ca acum 1000 de ani nu v-a convenit de papa vroiati si voi o felie mai mare. Asa ne spunea si la religie in scoala ca e pacat sa te inchini intr-o biserica catolica, nenorocitilor.

 27. Nu cunoaște nimeni pe cineva care poate să ne scape de dubiosul ăsta????

 28. Omul este idiot, asta este un eufemism

  pai crestinarea care s-a produs in trecutul istoric al umanitatii nu insemna intrarea intr-un mediu necrestin? aia nu era blasfemie?

  blasfemie este asta?

  adaug la ce spune mai sus domnul Florin Bojor, pai sunt manastiri catolice din Franta parasite facute cadou bisericii ortodoxe romane

  toti spunem prostii in viata, conteaza ritmul, periodicitatea, frecventa etc…..cand prostiile apar una dupa alta, chestiunea se muta la nivel de *cerebel*…

  omul este idiot, asta este un eufemism…atat de multe prostii spune ca imi dau seama ca nu are toate tiglele pe casa puse…

 29. oare ce ar zice ISUS daca s-ar intalni cu Teodosie sau cu oricare din fariseii de la BOR

  sunt convins ca TEODOSIE & CO S.R.L. l-ar rastignit fara sa se gandeasca si chiar teodosie ar bate cuiele

 30. Bineînţeles că e greşit. Are alt IBAN.

 31. Ma răscolesc păcatele, in fiecare zi ma autoflagelez cu un bici de masochiști ca am botezat un băiețel catolic, intr-o biserica catolica după ce am fost și nas de cununie a părinților lui. Ca sa nu mai spun ca prietenii noștri s-au cununat într-un mix ortodoxo-catolic cu doi popi intr-o biserica catolica la Craiova.
  Nu ca ar fi catolicii mai permisivi, asta depinzând de țara, dar o religie mai retrograda și împotriva noului ca ortodoxia nu cred ca exista. Și asta mai ales unor clerici ca securistul asta tupeist. Halal nație mai suntem ca încă mai acceptam sa plătim din buget biserica, cea care ne tine de sute de ani in întuneric !!!

 32. Sa-l anunte cineva pe aurit ca sunt ortodocsi care au prieteni musulmani si hindusi ca poate isi da demisia si se retrage pe muntele Athos .

 33. Un tâmpit teleportat din evul mediu.

 34. este pusa in discutie loialitatea fata de grup, chestiunea este interpretata cam la fel cum un suporter al unei echipe de fotbal s-ar duce sa faca galerie pentru o alta echipa

 35. !Andrei

  lectura obligatorie, capitolul *Marele Inchizitor*, din *Fratii Karamazov* ( Dostoievski)!

 36. Imi pare tare rau de IPS Teodosie pt raspunsul fara iubire fata de tot!!!;cea propavaduita de Isus,mentiunea pe care o cunoste si Sfiitia Sa!!!!!;in timpul Sfantului botez nu exista confesiune sau religie…preoteasca sau popeasca,numai Duhul Sfant sau Spritul Sfant!!Acesta din urma desavarseste in toalitate botezul!In cazuri speciale(fara asistenta),botezati-va,singuri copiii!!!!Si nu glumesc!

 37. Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie are dreptate.

  • Ce dreptate are, in ce privinta? Isi propovaduieste ideile unor babe bigote care nu citesc nimic, nu stiu nimic din Biblie, nici macar ce semnificatie are sarbatoarea Pastelui!!!!

 38. Securache de la Constanta o sa ramana fara enoriasi cu ideile lui lipsite de logica si toleranta crestina
  Cred ca la el se manifesta un inceput de dementa senila, ar trebui dus la evaluare!!!! Apropos, pt unii care nu stiu ca biserica crestina a fost una singura pana la marea schisma din 1054 facuta tot de inalti prelati din interese de putere si de BANI!!! ASTA E ADEVARUL!!!! Vi se pare ca Domnul Isus era al catolicilor sau ortodocsilor?? Crestinul e crestin indiferent in ce biserica se roaga si vine un securist turnator sa spuna ca e pacat!!! Cine spune, unde scrie in Biblie??? Biblia e una singura pt toti crestinii si Apostolii sunt aceeasi!!!

  • Aveti dreptate. La mine la biserica trebuie numai sa dai pomelice mereu in Franta . Si cat de multi benevoli acuma este nécessaire ça sa cumpere coperti auri pe carti,. Preoteasa à stat cu cosuletul sa se puna bani de Pasti. Si foarte multe fite in cap. Suntem in strainatate si noi facem multe sacrifici sa ne ajutam familia, biserica, manastirea din sat. Nu pot sa contribui mereu la fondul de la biserica de aicea. Am decis sa merg la catolici aicea in Franta, si ieri avem lacrimi in ochi la cat de frumos à fost.

 39. ca deobicei adevarul este la mijloc Asa cum catolicii tin la linia lor asa si noi trebuie sa nu ne abatem de la ea Reversul este ca sint situatii in care trebuie sa cedam si sa ne adaptam la realitate O abordare habotnica nu face decit sa adinceasca divergentele dintre cultele crestine Faptul ca acum sint printre catolici milioane de romani ortodocsi la mii de km de tara trbuie sa ne faca mai ingaduitori mai maleabili pentru ca nu-i usor pt ei Ii trimiti sa caute biserici ortodoxe de parca nu au si alte teburi Parca e melescanu care ne trimitea la sute de km sa votam