G4Media.ro

Arhiepiscopia Tomisului condusă de ÎPS Teodosie a fost amendată cu 3000 de…

sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopia Tomisului condusă de ÎPS Teodosie a fost amendată cu 3000 de lei de Poliția Locală pentru că nu a transmis documente referitoare la niște construcții, susține Primăria Constanța

Arhiepiscopia Tomisului condusă de ÎPS Teodosie a fost amendată cu 3000 de lei de Poliția Locală pentru că nu a transmis documente referitoare la niște construcții, susține Primăria Constanța într-un comunicat de marți.

Administrația locală susține că reprezentanții Arhiepiscopiei au fost invitați la sediul Direcţiei Generale Poliția Locală cu o serie de documente pentru lucrările de construcţii realizate la Palatul Arhiepiscopal, dar că aceștia nu au dat curs solicitării.

Primăria mai spune că Arhiepiscopia este monument istoric, iar pentru construcții este necesar avizul Direcției Județene de Cultură/Ministerului Culturi care, până în momentul de față, nu a fost transmis Primăriei Constanța.

Comunicatul Primăriei Constanța

Arhiepiscopia Tomisului a depus la Primăria Municipiului Constanța cereri pentru eliberarea Certificatului de Urbanism și a Autorizației de Construire în regim de urgență pentru punere în siguranță și protejare temporară a clădirii monument istoric ca urmare a incendiului produs în 15.10.2022.

Având în vedere că Palatul Arhiepiscopal este clădire monument istoric, pentru eliberarea oricărui document urbanistic este necesar avizul/punctul de vedere al Direcției Județene de Cultură/Ministerului Culturi care, până în momentul de față, nu a fost transmis Primăriei Constanța.

Dacă Arhiepiscopia deține acest document, invităm reprezentanții instituției să ni-l prezinte pentru a putea elibera cât mai repede documentele solicitate.

Cât despre amenda aplicată de polițiștii locali, reprezentanții Arhiepiscopiei au fost invitați la sediul Direcţiei Generale Poliția Locală cu o serie de documente pentru lucrările de construcţii realizate la Palatul Arhiepiscopal din municipiul Constanţa, str. Arhiepiscopiei nr.23.

Întrucât nu au dat curs solicitării, s-a procedat la sancţionarea Arhiepiscopiei cu amendă în cuantum de 3.000 lei, prin Procesul verbal de constatare și sancţionare a contravenţiei nr.2184/25.01.2023, în conformitate cu prevederile art.26, alin.1, lit.f din Legea nr.50/1991 rep., dispunându-se ca măsură complementară comunicarea/punerea la dispoziție a documentației solicitate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Amendati zilnic au bani sarlatanii!

  2. Din ce scrie in articol Primaria e in culpa – in caz de urgenta autorizatia se elibereaza in trei zile, urmand ca *ulterior* documentatia sa se completeze cu avizele necesare (inclusiv de la Dir. de Cultura).

  3. Vorba cuiva. „Fara biserica si religie,lumea ar fi fost mai buna”

  4. „Dumnezeu nu se lasa batjocorit !” tuna cândva ÎPS Teodosie . Da’ amendat?