G4Media.ro

Arhiepiscopia Tomisului cere pomelnice prin PayPal: ”Puteți include câteva nume pentru a…

sursa foto: Captură foto Facebook

Arhiepiscopia Tomisului cere pomelnice prin PayPal: ”Puteți include câteva nume pentru a fi pomenite în secțiunea Add Note”

Arhiepiscopia Tomisului a transmis enoriașilor, printr-un mesaj publicat pe Facebook duminică, la miezul nopții, că primește pomelnice și prin intermediul PayPal și a publicat link-ul unde se poate dona online.

Reprezentanții Arhiepiscopiei au mai spus donatorilor că își pot nota în secțiunea ”Add Note” câteva nume ale persoanelor care urmează să fie pomenite în timpul slujbelor.

Accesând link-ul, enoriașii sunt întâmpinați de mesajul ”Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor. Frate ajutat de frate – cetate întărită” (Pilde 18:19). Mesajul face referire la Radio Dobrogea, deținut de Arhiepiscopie, și al cărui cont de PayPal este același cu cel al pomelnicelor.

Context

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a lansat joi atacuri dure la adresa campaniei de vaccinare și le-a transmis credincioșilor să nu accepte presupusa obligativitate a vaccinării, deși nu există o astfel de prevedere în legislație. Într-o emisiune la Radio Dobrogea, post al Arhiepiscopiei, care a primit licența CNA și ar trebui să se supună regulilor din legea audio-vizualului.

Discuția a fost deschisă de Eugen Tănăsescu, realizatorul emisiunii și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei: „Din ce în ce mai mulți oameni se sperie că ce vor face, pentru că tot aud la știri că se va interzice celor nevaccinați să se ducă în stânga dreapta la spital, la alimentară, la mall, la școală, mai știu eu pe unde. Nu avem nicio decizie în sensul ăsta până acum”.

ÎPS Teodosie a lansat în acel moment un apel la mobilizare împotriva presupusei obligativități de vaccinare: „Așa este. Eu cred și trebuie să fac un apel la juriști să se mobilizeze, este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul și au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Și sunt atâtea urmări negative. Deci acești oameni ar trebui, credincioșii noștri să se adreseze în masă justiției. Au fost atâtea sentințe care au arătat că este fără temei constituțional această interdicție a nevaccinaților. Am citit clar că uniunea Europeană a anunțat că vaccinul va înceta. De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro vaccin, a obligativității vaccinului?”

Teodosie a continuat: „Vă spun să nu vă speriați. Aveți tot dreptul să alegeți. Nu trebuie să fiți obligați. Nu este constituțional, nu este legal. De aceea nu vă speriați. Mergeți și dacă vi se interzice, faceți sesizare și vă vor apăra. Sunt mulți avocați care vor să vă apere. Este o nerânduială în această forțare care este nefirească și fără temei și cu rolul de a vă speria să vă vaccinați forțat. Nu acceptați. Avem personalitate de sine fiecare, sunteți apărați de Constituția țării și chiar de legile europene. Nici legile europene nu te obligă la vaccin”.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, s-a remarcat încă de la începutul pandemiei de coronavirus prin sfidări repetate a regulilor stabilite de autorități.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

 1. Dacă avem nume de pomenit lui Satan presupun….

 2. Orice e posibil la napoli di romania…

 3. Cine mai plateste impozite in tara cu gorile salbatice ??

  • Totul e o harnealã de Balkani .. cu iz de mafie spiritualã ..

 4. Știți vorba aia cu „nu e prost cine cere?”
  Fix așa.

 5. biserica perefera sa plateasca comisioane la paypal decat sa dea impozit la statul roman,
  cea mai toxica institutie este bierica

 6. Se digitilizeaza Biserica inainte statului. Superb!.

 7. Cand e vorba sa incasati bani, cardul cu cip e bun?
  Mama voastra de sarlatani!

 8. Am ajuns sa ascultam lectii despre constitutionalitate de la o petarda de preot. Nu sunt credincios dar in momente din astea sper din suflet sa existe un Iad si sa sufere jigodeala aia de Teodosie pentru o eternitate.

 9. Bitcoini primesc? 😁

 10. „Sunt multe urmari negative”… de unde stie turnatorul asta, din ce studii ne vorbeste ? Eu stiu ca in lume s-au administrat 6 miliarde de doze de vaccin si nu a patit nimeni nimic, ba dimpotriva, a stopat pandemia in majoritatea tarilor europene. BOR = Evul Mediu !

 11. M u e cu k k t, nu vreți?

 12. Nu fiți habotnici, omu’ are dreptate. Este neconstituțional și imoral sa obligi pe cineva la vaccinare. Cat despre pomelnic online nu ma mira, biserica ortodoxa încă din vechime a fost în pas cu tehnologia vremii. Sa nu uitam ca tocmai biserica a inventat spitalul, pregătind doctori și doctorițe pt a putea fi de folos bolnavilor.

  • -M.A.R.S.H ma in paola mea de aici cu m*izeriile tale.
   Biserica a inventat spitalul c*retinule?
   Sau biserica si religia a omorât zeci de mii de oameni de știința care nu erau de acord cu aberațiile voastre primitive…

   Ma*ma voastra de sha*rlatani si pe*dofili sc*arboshi !

  • Esti in are eroare, avramuta, evolutia medicinei a avut mari probleme cu biserica si religia in general… as aminti doar controversa cu disectiile pe cadavre fara de care nu ar fi evoluat in niciun fel medicina

 13. £$¥€¢ BOR

 14. Da’ niște carne, multă, carne, nu primești prin PayPal, Petrescule?

 15. echo $NOTIFICATIONS > /dev/null

 16. CA sa fie bine….

 17. De ce nu sfințește Teoctist tot prin PayPal sau de ce să nu pupi moaștele tot prin PayPal?

 18. Domnisoare „libere’ din cauza inchiderii cluburilor de pe litoral il intreaba pe IPS Teodosie daca ii pot plati si in natura ?

 19. Fuck*ng Teodosie… un animal salbatic.

 20. Cand e vorba de primit bani, orice mijloc e bun, nu mai e satanist. Să-i propunem lui Teodosie ceva maruntis pentru fiecare enorias adus la vaccinare, sa vezi atunci slujbe pro!

 21. astept meme cu onlyfans si patriarhul