G4Media.ro

Arhiepiscopia Sucevei, pregătită să asigure spații de cazare în parohii și mănăstiri,…

Sursa Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Arhiepiscopia Sucevei, pregătită să asigure spații de cazare în parohii și mănăstiri, refugiaților din Ucraina

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a anunţat, vineri, că este pregătită să ofere spaţii de cazare la parohii şi mănăstiri cetăţenilor ucraineni care intră în ţară prin Vama Siret şi să le asigure alimente neperisabile, haine şi obiecte de necesitate, relatează Agerpres.

„Ne-am mobilizat de la prima oră. Avem rezerve de alimente, haine şi obiecte de necesitate, pe care le putem oferi la cerere refugiaţilor care vor să rămână. Dar clericii locali ne informează că, deşi prin Vama Siret trece puhoi de lume, nu rămâne nimeni”, a spus consilierul eparhial din cadrul Biroului de presă şi relaţii publice al eparhiei, părintele Alexandru Flavian Sava.

Potrivit Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, ”eforturile de primire a refugiaţilor sunt coordonate de autorităţi”, iar Biserica va interveni în momentul în care i se va cere ajutorul. Acelora care vor să rămână li se pot pune la dispoziţie casele parohiale nelocuite din nordul eparhiei şi arhondaricele mănăstirilor.

„Clerul misionar din eparhia Sucevei şi Rădăuţilor, care va asigura asistenţă religioasă la cerere pentru refugiaţi, a avut deja o şedinţă de instruire joi”, a spus părintele Sava.

Totodată, asistenţă religioasă vor mai oferi trei preoţi militari de la ISU Suceava şi Jandarmerie, precum şi preotul civil Florin Lavric de la Poliţia de Frontieră.

Sursa Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Asistență religioasă? Asta e o contradicție.

  2. Diferenta intre Suceava si Constanta ca de la Dumnezeu la pamant !!! Daca Arhiepiscopia Sucevei anunta ajutoare pentru ucaineni la Constanta Aghiuta in sutana se roaga pentru Putin , mai are putin si pune mana pe mitraliera !!!! PATRIAarhia trebuie sa il …. verifice la computer .