G4Media.ro

Arafat: Nu poți să pui un polițist în fiecare autobuz. Când călătorii…

Sursa foto: Facebook/ Poliția Locală București

Arafat: Nu poți să pui un polițist în fiecare autobuz. Când călătorii nu poartă mască, șoferul să refuze să plece din stație!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a afirmat referitor la călătorii care nu poartă mască în transportul în comun din București, că este „inadmisibil”, iar șoferul autobuzului ar trebui să atragă atenția și să refuze să plece din stație, în condițiile în care „nu poți pune un polițist în fiecare autobuz, relatează Digi24.

„Pot să vă spun că acum, venind către dumneavoastră, m-am oprit lângă un autobuz de oraș în care erau cel puțin trei persoane fără mască în el. Nimeni nu le zice nimic! Primul care trebuie să le atragă atenția este cel care conduce autobuzul. Îi vede, îi vede prin oglindă, trebuie să le spună: Mască! Îmi pare foarte rău, dar el este șeful autobuzului!

Deci, omul urcă în autobuz fără mască. Cine e în autobuz la momentul acela? Cel care îl conduce! Nu poți să pui un polițist în fiecare autobuz. Foarte politicos, le poate spune: ‘Vă rog, purtați masca!’, ‘Nu port mască!’, ‘Păi, atunci nu plecăm de aici, poftim!’ Care e problema dacă spui unuia care nu poartă mască că nu se mișcă autobuzul?” a declarat Arafat.

„Deci, porți mască, cobori din autobuz sau nu se mișcă autobuzul! Și o să poarte mască în final. Până la urmă, este vorba de aplicarea regulilor și respectarea celorlalți. Din momentul în care în autobuz erau vreo 15 persoane, toți purtau mască și numai trei erau care nu poartă mască, înseamnă că cei trei nu-i respectă pe ceilalți”, a mai spus secretarul de stat în MAI.

Întrebat de ce nu se acordă amenzi, Raed Arafat a precizat că, din informațiile sale, se aplică sancțiuni, dar aparent nu sunt suficiente.

„Nu poți avea un polițist la fiecare colț de stradă, nu poți avea un polițist care să-l păzească pe fiecare. E responsabilitatea noastră, trebuie să fim responsabili”, a zis Arafat.

Șeful DSU a insistat că șoferul autobuzului ar trebui să refuze să plece din stație, dacă pasagerii nu vor să poarte mască în urma avertismentelor sale.

„Dacă se instituie regula că autobuzul nu se mișcă decât dacă toți au mască, lumea va purta mască, pentru că vrea să ajungă la destinație. Pe șofer îl poate obliga să facă asta șefii lui. Totul este despre aplicarea legii și a regulilor. Dacă suntem corecți, civilizați și ne respectăm reciproc, ne place, nu ne place, e o regulă stabilită printr-o hotărâre de guvern, printr-o hotărâre CNSU, prin lege. Regula asta, chiar dacă nu ne place, noi trebuie să o respectăm”, a spus Arafat.

Secretarul de stat în MAI a comparat această practică a călătorilor cu regulile de circulație rutieră.

„E ca și condusul mașinii. Mie îmi place să conduc mașina cu 200 km/h, dar regula îmi zice că aici e cu 50 km/h, trebuie să o respect. Nu o respect, suport consecințele. E valabil și pentru autobuz. Nu port mască, trebuie să fie o consecință. Consecința este amendă sau cobor din autobuz sau autobuzul nu pleacă dacă este cineva fără mască”, a explicat Raed Arafat.

Sursa foto: Facebook/ Poliția Locală București

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Arafat sa plece sa ne lase

 2. Pai sa ti se opreasca domnule motorul daca circuli peste limita legala sau sa te autoamendeze masina când depasesti limita ca nu e normal. Off ce redus mintal e Arafat.

  • flokearica….
   …. paaaai daca vorbesti ase …. cre’ ca tu-l si intreci ….
   …. da’ tu nu stii bre ca soferul de autobuz are responsabilitate …. tre’ sa transporte la destinatie pe tăţ …
   ….. si in conditii de siguranta …
   ….. nu-i in siguranta pasageru’ , nu pleaca otobuzu…
   ….

  • Pai omul a plătit pentru un serviciu .Tu ii spui că nu pornești autobuzul

 3. conform surselor, ministrul drula a dat dovada de solidaritate si de spirit civic, oferindu-se sa ‘echipeze’ fiecare sofer stb cu o ranga.
  ps – nu numai spirit civic, ci si marinimie (pt stb nu este subordonat mt) – om de nadejde.

 4. De sefu, tragem la subiecte de astea ca musca la c..cat.

 5. Nesimțiți naibii! Voi nu sunteți in stare sa puneți un polițist/jandarm in interiorul gării de Nord deși trec 50-100 mii zilnic pe acolo.

 6. Dar de ce nu poti, d-le Arafat? Ia uite ce am gasit eu: http://stbsa.ro/statistici
  Vreo 2.200 vehicule cu totul. Eu cred ca daca vrei, poti. Oricum nu ies toate simultan pe traseu.

 7. 😏Hai ca devine penibil! Oamenii trebuie lăsați să se infecteze până la ultimul, exact cum a procedat UK. Cei vaccinati vor supraviețui 99.02%, cei nevaccinați 93% si apoi ne putem apuca de munca imunizați si împotriva viitoarelor variante cu imunitatea naturală, de calitate!!

 8. Soferii nu sunt agenti de pasa. Daca pasagerul devine recalcitrant, ce sa faca? Sa se ia la bataie cu el?

 9. Da da, lasă bre că merge și așa, până se hotărăsc unii așteptam valul 5, 6.7, scapă cine poate.😀

 10. Arahat, acest virusolog de balta cu vise umede!

 11. Ce lovit de soarta e Arahat asta impreuna cu urmasii lui, asta mai lipsea acum, sa se bata soferul de autobuz cu toti trogloditii, ca si cum ar face parte din organigrama. Si in alta ordine de idei, cu ce sunt vinovati restul purtatorilor de masca incat tre sa astepte sa se bata soferul cu anti vaxerul :)))) Zic asa, cine mai asculta de Arahat mă_a e cur_ă.