G4Media.ro

Arad: Au intrat în țară pe jos, apoi au fost înghesuiți cu…

Arad: Au intrat în țară pe jos, apoi au fost înghesuiți cu zecile în autocare, în drum spre centrele de carantină

Mai multe persoane care au intrat în ţară pe jos, în ultimele zile, au reclamat că de la frontiera Nădlac sunt preluate de autorităţile din Arad în autocare supraaglomerate, pentru a ajunge în carantină în judeţele de domiciliu.

Presa locală relatează că sute de români intră zilnic în țară pe jos, prin Vama Nădlac, fără vreun mijloc de transport.

Din vamă, după triajul epidemiologic, aceștia sunt transportați în convoi către centrele de carantină. În după-masa zilei de joi, 7 mai, zeci de români au fost înghesuiți într-un autocar, depășindu-se numărul de locuri. Cu bagajele în brațe și cu măștile pe față, românii întoși în țară s-au plâns de condițiile de transport. Imaginile au fost făcute publice pe rețelele de socializare. Românii acuză că sunt transportați în mod impropriu, că nu se respectă normele privind sănătatea și siguranța lor și cer explicații, relatează aradon.ro.

Prefectului Județului Arad a precizat că e la curent cu situația.  „Domnul prefect Gheorghe Stoian cunoaște situația, a luat legătura cu domnul chestor de poliție Bondar Marin din cadrul ITPF Oradea, de asemenea a luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției și cu Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, dând dispoziție să nu se mai permită accesul în autocar a unui număr de oameni mai mare decât capacitatea autocarului. Aceste autocare sunt puse la dispoziția persoanelor care intră pe jos în țară, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac I de către DSP Arad. În ultimele 24 de ore prin care două puncte de trecere a frontierei de la Nădlac au intrat 410 persoane pe jos”, a comentat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Lucian Cozma, 

Citește tot textul pe aradon.ro

Sursa Foto: Aradon.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Da, dar in tot acest timp Covidu a calatorit in compartimentul special amenajat pentru bagaje, ca doar face parte dintr-o specie inferioara si n-are nas sa stea in rand cu oamenii…

  2. Dar, de ce au intrat in țară pe jos?! Acum vreo 3 săptămâni așa făceau, coborau din mașină la unguri, pasagerii, o luau pe jos, spuneau ca vin „de aici din Ungaria”, sperând sa evite carantină!

  3. Dar când au plecat de ce nu au reclamat ?
    Au stat claie peste grămadă în aeroporturi și în autocare

  4. Buna ziua!Au primit ce au votat!!!