G4Media.ro

Arabia Saudită pregătește represalii anti-iraniene după atacul cu drone asupra instalațiilor petroliere…

Arabia Saudită pregătește represalii anti-iraniene după atacul cu drone asupra instalațiilor petroliere saudite

Ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, a anunțat că Arabia Saudită va riposta după atacul asupra instalațiilor petroliere, dacă ancheta va confirma că Iranul a stat la originea bombardamentului cu dronele, revendicat de către rebelii Houthi din Yemen, transmite Reuters.

Adel al-Jubeir susține că ancheta va confirm suspiciunile autorităților de la Riyadh, anume că Iranul a comis atacul din 14 septembrie, acuzație pe care iranienii o resping. Saudiții invocă faptul că a fost folosit armament iranian, iar atacul a venit din nord.

”Regatul va lua măsurile adecvate în  baza rezultatelor investigației pentru a-și asigura securitatea și stabilitatea”, a spus Jubeir refuzând să dea mai multee detalii asupra intențiilor oficialilor din regat. ”Suntem siguri că lansarea nu a venit din Yemen, a venit din nord. Ancheta va dovedi acestr lucru”, a adăugat ministrul.

Arabia Saudită a ignorat revendicarea mișcării Houthi, apropiată Iranului, că a întreprins atacul asupra celor două rafinării care, în primă fază, a înjumătățit producția de petrol a saudiților. Aceștia au anunțat că se vor consulta cu aliații lor privind riposta care se impune.

”Regatul cheamă comunitatea internațională să-și asume responsabilitatea de a-i condamna pe cei care stau în spatele acestei acțiuni și să adopte o poziție clară și fermă împotriva acestui comportament nesăbuit care amenință economia globală. Iranul încearcă să divizeze lumea, dar nu reușește”, a mai spus al-Jubeir.

Statele Unite au impus deja noi sancțiuni Iranului și au aprobat trimiterea unor efective militare suplimentare pentru a întări apărarea saudită împotriva loviturilor aeriene.

Foto: Adel al-Jubeir/ Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.