G4Media.ro

Aproximativ 80 de mineri din Lupeni continuă protestul în subteran, cerând salariile…

Aproximativ 80 de mineri din Lupeni continuă protestul în subteran, cerând salariile neplătite

Aproximativ 80 de mineri de la exploatarea de cărbune Lupeni au continuat, sâmbătă dimineaţa, protestul declanşat în subteran, în urmă cu trei zile, din cauză că nu şi-au primit salariile la timp.

Mai mulţi mineri de la exploatarea de huilă Vulcan au venit la sediul Minei Lupeni, unde au rămas în sala de apel, în spirit de solidaritate.

„Protestul continuă. În subteran mai sunt aproximativ 80 de oameni. Solidari cu ei sunt câţiva mineri de la Vulcan, dar o parte şi-au predat lămpile şi totul. Au venit din spirit de solidaritate cu ei. Cei de la Vulcan sunt la suprafaţă, în sala de apel”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane.

Potrivit acestuia, o parte dintre minerii protestatari au ieşit la suprafaţă pentru a-şi întâlni familiile, după care au revenit în subteran.

Starea de sănătate de sănătate a minerilor din subteran este monitorizată de către salvatorii mineri.

„Există salvatori care îi monitorizează tot timpul. În cazul în care unui om i se face rău din cauza epuizării sau alte motive, este scos la suprafaţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, a explicat Dioane.

Mâncarea pentru minerii din subteran este asigurată atât de sindicat, dar şi cu sprijinul ortacilor de la alte sucursale miniere, care au strâns bani şi au cumpărat hrană şi apă.

În opinia directorului general al CEH, majoritatea minerilor a înţeles situaţia prin care trece compania şi faptul că îşi vor primi banii mai devreme de 26 februarie. Din aceste considerente el a apreciat că activitatea Complexului va reveni la normal luni dimineaţa.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, Alin Sîn, a menţionat, sâmbătă, că este posibil ca minerii de la Lupeni să-şi continue protestul până vor primi salariile pe luna ianuarie.

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu, a anunţat vineri, după o serie de întâlniri avute la Bucureşti cu premierul Florin Cîţu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi cu secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Lucian Heiuş, că minerii îşi vor primi salariile integral săptămâna viitoare, mai devreme de termenul anunţat pentru 26 februarie.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Prefectura Hunedoara

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Oh well, salarii neplatite. Ce mizerie…

 2. ISU să fie în gardă!

 3. Nu am urmărit subiectul, întreb totuși, de ce nu li s-au plătit salariile acestor mineri?
  Nu au mai avut bani, nu au fost fondurile bugetare pt ei, nu au muncit, care e cauza și cineva vinovat?

 4. in SUA sau Anglia exista fonduri speciale care platesc salariile minerilor de la concediere si pana la pensie

  in Botosani s-a deschis un muzeu al transfrontierei

 5. Pentru a nu rămâne Termocentrala Mintia fără cărbune în timpul „ierni” era necesară importarea unei cantități de cărbune în completarea celui extras de ortaci, dar importul a întârziat.

 6. Or fi luat o cantitate mai mare de lichide si inca nu au terminato ? Sau sunt ca soldatul japonez care a afla in 1975 ca razboiul s-a terminat in 1945 ?

 7. Spuneți va rog tuturor pesedistilor, atât din județul Hunedoara catsi de la București ca nu mai tine cu incitarea minerilor și marsul spre București, și cu valuta și drogurile găsite la sediul PNTCD.Acum cred ca și lui Iliescu ii pare rău că i-a creat. Asa ca mai bine ar fi sa căutați altceva.

 8. Greva minerilor , este o „chestie” provocata arificial pentru doamna Sosoaca.
  Scopul: caderea guvernului.

  • Sa inteleg ca minerul nefericit e mana in mana cu Sosoaca?
   Ia incearca sa iei paine pe caiet. Daca e cineva mana in mana cu Tanti Mahala e seful de mina/seful lui si ministrul economiei.
   Seful direct pentru ca mananca bani degeaba, seful lui pentru ca e incompetent, la randul lui si ministrul pentru ca nu are chef sa se uite ce fac aia din subordinea lui si sai concedieze.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.