G4Media.ro

Aproximativ 40 de spitale din București încep de marţi vaccinarea anti-COVID a…

sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Aproximativ 40 de spitale din București încep de marţi vaccinarea anti-COVID a pacienţilor internaţi atât în spitalizarea continuă, cât şi în cea de zi/ Noi maratoane de vaccinare şi noi centre drive-through, pregătite

Dr. Oana Nicolescu, şeful DSP Bucureşti, a declarat pentru News.ro că de marţi începe vaccinarea anti-COVID a pacienţilor internaţi în aproximativ 40 de spitale din Capitală.

„Încă de săptămâna trecută am avut rugămintea pentru fiecare spital să ne spună oportunitatea ca să reuşească a-şi vaccina propriii pacienţi, acest lucru s-a întâmplat şi în momentul de faţă aproximativ 40 de spitale şi-au dat acordul. De mâine (n.r.. – marţi) vor începe vaccinarea în spitale, pentru pacienţii pe care îi au. Ei au făcut deja un necesar de vaccin minim, au avut într-adevăr şi opţiune de a alege ce vaccin doresc şi noi am avut recomandarea de a primi un singur tip de vaccin pe spital, astfel încât să le fie mai uşor de gestionat, dar acolo unde este nevoie şi de două vaccinuri, fie că vor Johnson sau Pfizer, vor primi şi acest lucru”, afirmă medicul.

Oana Nicolescu precizează că decizia a venit atât din partea pacienţilor, pentru că sunt pacienţi care nu reuşesc să ajungă într-un anumit centru de vaccinare, şi în momentul în care ajung într-un spital doresc să se vaccineze, pe de o parte, dar în actualul context este necesar să fie vaccinaţi cât mai mulţi doritori, motiv pentru care a fost o opţiune şi pentru pacienţii care se află internaţi în spital.

”Cu atât mai mult cu cât ei ajung cu o anumită patologie la un anumit medic, medicul ştie cu siguranţă ce este mai bine pentru pacient, şi, da, este oportun”, a argumentat medicul, adăugând: ”Feed back-ul din partea medicilor este unul bun şi chiar au salutat, pentru că vorbim de pacienţi cronici pe care îi au în evidenţă, şi fiecare îşi doreşte ca medic tot ceea ce este mai bun pentru pacientul lui, motiv pentru care au toată deschiderea pentru partea legată de vaccinare”.

”Este o opţiune a fiecăruia, şi vorbim atât de pacienţii care sunt internaţi în spitalizare continuă, cât şi despre pacienţii care vin în spitalizarea de zi. Dacă vorbim de spitalizarea de zi, practic stau un timp limitat şi astfel pot să se vaccineze cu un vaccin care nu necesită rapel, respectiv Johnson”, a explicat pentru News.ro Dr. Oana Nicolescu.

De asemenea, se pregătesc noi maratoane de vaccinare în Capitală şi noi centre de vaccinare drive-through:

„Săptămâna viitoare se fac trei săptămâni cu Maratonul pe care l-am avut în colaborare cu UMF-ul şi bineînţeles că îl vom demara exact pe programul pe care l-am avut şi în urmă cu trei săptămâni, şi de asemenea săptămâna aceasta am primit o adresă de la o instituţie publică ce îşi doreşte realizarea acestui maraton, suntem acum în discuţii pentru că problema este strict legată de resursa umană, vom vedea dacă într-adevăr vom reuşi în acest week-end să realizăm maratonul. Dacă nu, avem în continuare la dispoziţie partea legată de drive-through de săptămâna aceasta, pe de altă parte avem drive-through in Piaţa Constituţiei, în momentul de faţă mai avem încă două drive – through în sectorul 6 în Plaza Mall şi în Metro Militar şi am demarat deja procedurile pentru sectorul 2, la Cora Pantelimon”, a mai declarat Dr. Oana Nicolescu.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cred ca fina lui Anisie o sa primeasca si-o medalie.
    Dupa ce timp de un an, adica cand trebuia sa fie pilon principal, DSP Bucuresti a fost praf si pulbere, tovarasa ON a inceput spalarea imaginii.