G4Media.ro

Aproximativ 40 de miniștri participă la o conferință ONU legată de criza…

sursa foto: UNICEF

Aproximativ 40 de miniștri participă la o conferință ONU legată de criza umanitară din Afganistan / 93% din familiile de aici nu au suficientă hrană

O conferinţă a donatorilor pentru Afganistan are loc luni la Geneva, la mai puţin de o lună după ce talibanii au preluat puterea în această ţară care se confruntă cu o criză umanitară în creştere, relatează Agerpres, care citează dpa.

Afganii vor avea nevoie de aproximativ 606 de milioane de dolari până în decembrie, potrivit ONU. În timp ce multe ţări sunt dispuse să acorde ajutor umanitar, multe sunt preocupate de modul în care vor fi cheltuiţi banii având în vedere că talibanii se află acum la putere şi consideră că ar trebui impuse condiţii pentru acordarea donaţiilor.

Aproximativ 40 de miniştri urmează să participe la conferinţa organizată de Naţiunile Unite. Secretarul general al ONU Antonio Guterres este aşteptat la Geneva, în timp ce alţi responsabili vor participa probabil online.

Trupele internaţionale s-au retras din Afganistan după 20 de ani şi aproape toate forţele internaţionale au părăsit ţara de la preluarea puterii de către talibani.

Serviciile de bază din Afganistan sunt pe punctul de a se prăbuşi, potrivit agenţiilor ONU, care afirmă că ajutorul umanitar ar menţine serviciile medicale, alimentarea cu apă şi salubrizarea.

Finanţarea ar urma să fie folosită, de asemenea, pentru programe de susţinere a femeilor şi copiilor, proiecte de educaţie precum şi pentru construirea unor adăposturi de urgenţă deoarece aproximativ 3,5 milioane de persoane sunt strămutate.

Banii sunt necesari şi pentru ajutor alimentar, indică ONU, potrivit căreia 93% din familiile din Afganistan nu au suficientă hrană.

Comisarul ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, a avertizat că o ”recrudescenţă a luptelor, încălcarea drepturilor omului sau prăbuşirea economiei şi a serviciilor sociale de bază” i-ar putea determina pe şi mai mulţi afgani să fugă din ţară.

sursa foto: UNICEF

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Poate ar trebui aa renunte la culturile de opioide si sa cultive plante pentru hrana populatiei in schimb…

  2. Fratii lor musulmani s-au bucurat si au salutat revenirea talibanilor, ei sa-i ajute.

  3. Au votat și au vrut „Sharia”, nu-i așa? Să pună pe masă sharia.

  4. Duamna merkel le da banuti de hrana fara munca. Bonus, afganii care traiesc in germania pot sa isi cumpere, din acei bani nemunciti, cel mai bio sparanghel din lume.

    In 2001, afganistanul si Romania avau cate 22 de milioane de locuitori,. Azi afganistanul are 37, iar Romania – 19 pe hartie!

    Hai prostilor, rupeti-va spatele la recolta paronunlui neamt, n-auziti ca afganii „necesita hrana”!