G4Media.ro

Aproximativ 33.000 de perechi de încălţăminte sport contrafăcută, descoperite în Portul Constanţa…

Sursa foto: Pixabay

Aproximativ 33.000 de perechi de încălţăminte sport contrafăcută, descoperite în Portul Constanţa / Un ucrainean oferise 20.000 de dolari pentru a nu fi controlate / Valoarea lor e estimată la 5 milioane de euro

Aproximativ 33.000 de perechi de încălţăminte sport contrafăcută, în valoare de 5 milioane de euro, au fost descoperite în patru containere sosite în Portul Constanţa, au anunţat poliţiştii de frontieră. Ei au precizat că un cetăţean ucrainean este cercetat pentru că oferise 20.000 de dolari pentru ca aceste containere să nu fie controlate, transmite News.ro.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat, miercuri, că poliţiştii de fontieră şi lucrătorii vamali au finalizat controlul asupra mărfurilor aflate în cele patru containere, pentru care un cetăţean ucrainean a promis unei persoane suma de 90.000 dolari, din care a dat 20.000 de dolari. Pentru această faptă a fost deschis un dosar penal la DNA Constanţa.

”Astfel, în cele patru containere au fost descoperite în total 32.932 perechi încălţăminte sport, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, în valoare totală de 20.000.000 lei (5 milioane de euro), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Întreaga cantitatea de bunuri, care face obiectul dosarului penal în care cetăţeanul ucrainean este cercetat în stare de arest preventiv, a fost ridicată de către autoritatea vamală şi lăsată în custodia declaranţilor vamali pe bază de proces-verbal, urmând a se propune masurile legale la finalizarea cercetărilor”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Cetăţeanul ucrainean a fost prins în timp ce oferea 20.000 de dolari unei persoane, pentru a facilita intrarea pe teritoriul României a unui container cu aproape 1.000 de cutii cu replici ale unor branduri renumite de încălţăminte. Suma totală pe care bărbatul o promisese era de 90.000 de dolari pentru 4 astfel de containere. El a fost reţinut pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...