G4Media.ro

Aproximativ 300 de persoane ar fi fost ucise în bombardamentele ruse asupra…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Oleksandr Malyon

Aproximativ 300 de persoane ar fi fost ucise în bombardamentele ruse asupra teatrului din Mariupol, de pe 16 martie, anunţă primăria orașului

Aproximativ 300 de persoane ar fi fost ucise în teatrul din Mariupol, bombardat de aviaţia rusă la 16 martie, în care se adăposteaau sute de oameni, anunţă vineri Primăria din Mariupol, care citează martori, relatează AFP, citată de News.ro.

”Martori au nformaţii potrivit cărora aproxmativ 300 de persoane au fost ucise în Teatrul Dramatic din Mariupol într-un bombardament al unui avion rus”, anunţă într-o postare pe Telegram Primăria din Mariupol.

”Până la capăt, nu vrem să credem în această oroare. Până la capăt, vrem să credem că toată lumea este teafără. Însă mărturiile celor care se aflau înăuntrul acestei clădiri în momentul actului terorist spun contrariul”, afirmă primăria.

Contactat de AFP, un consilier al primarului din Mariupol, Petro Andriuşcenko, a refuzat să comenteze imediat.

”Probabil că vor exista mai multe informaţii până în această (vineri) seara”, a declarat el.

Teatrul, care se află în centrul Mariupolului, a fost avariat grav într-un atac aerian, la 16 martie.

Intrarea în acest adăpost în care se aflau sute de persoane, ”în principal femei, copii şi bătrâni” potrivit primăriei, era blocată de moloz, iar operaţiuni de salvare erau complicate de bombardamente continui.

Însărcinata cu drepturle omului în Parlamentul ucrainean Liudmla Denisova anunţa la 17 martie că adăpsotul din teatru a rezistat bombardamentului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţa, în urmă cu o săptămână că 130 de persoane au fost salvate din clădire, dar că alte ”sute” se aflau sub dărâmături.

Societatea americană în domeniul tehnologiei spaţiale Maxar Technologies, specializată în imagerie satelitară, a publicat la 16 martie o forografie a teatrului Dramatic din Mariupol, făcută cu două zle mai înainte, preciza ea.

În această fotografie, consultată de AFP, cuvântul ”copii” era scris pe sol, cu litere uriaşe, albe, în rusă, atât în faţa, cât şi în spatele clădirii.

Peste 2.000 de civili au fost ucişi la Mriupol, potrivit unui ultim bilanţ anunţat de către primărie.

Potrivit lui Zelenski, aproximativ 100.000 de persoane sunt blocate, în continuare, în acest port strategic de la Marea Azov.

Sursa foto: Wikimedia Commons / Oleksandr Malyon

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. sunt si eu un politruc

  • Ceri pastile sau care e baiul mai baiete ca am auzit ca s-au terminat toate deprimantele la voi? 😉

 2. ONU, OSCE, ce facem? Verificam, facem un raport si dam un comunicat? E nevoie de trupe de mentinere a pacii, in Ucraina?

  • Trupele ONU sunt trimise la comanda Consiliului de Securitate, in care unele tari au drept de veto.

   Asta este motivul pentru care SUA a bombardat 50 de tari de la al doilea razboi mondial (adica de cand nu s-a mai sinchisit sa declare razboi), fara a fi deranjata de vreo casca albastra.

 3. sa vina putineii sa zica ca e fake news , tot razboiul e fake news dupa ei 😀 nimic nu e adevarat, dar ei stau pe site-uri de stiri

 4. Intre au murit și ar fi murit e o mică diferență cam ca”am găsit o capră între trandafiri” și „am găsit-o capră între trandafiri” .

  #suntputinel