G4Media.ro

Aproximativ 100 de câini au fost ridicaţi de poliţişti şi o asociaţie…

Sursa foto: IPJ Arad

Aproximativ 100 de câini au fost ridicaţi de poliţişti şi o asociaţie din curtea unei femei din județul Arad / Acţiunea care a durat mai mult de şase ore

96 de câini și căței au fost ridicaţi, luni, de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi de voluntari ai unei asociaţii din curtea unei femei, acuzată că ţinea animalele în condiţii improprii, anunță Agerpres.

„Împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, membri ai Asociaţiei Paws United şi voluntari, poliţiştii s-au deplasat în localitatea Gurba, unde a fost sesizată prezenţa mai multor câini în curtea şi incinta unui imobil. Ajunşi la faţa locului, s-a constatat că cele reclamate se confirmă, fiind ridicaţi 96 de câini şi căţei ţinuţi în condiţii improprii. După acţiunea care a durat mai mult de şase ore, câinii au fost luaţi în evidenţă, starea lor fiind evaluată de medicul veterinar, ulterior fiind transportaţi la sediul asociaţiei”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Conform sursei citate, se continuă cercetările „pentru rănirea animalelor, cu intenţie, fiind aplicate şi două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.000 de lei, pentru neasigurarea condiţiilor minime de apă, hrană şi adăpost, precum şi pentru lipsa microcipurilor”.

Femeia acuzată a mai avut probleme de acest fel în trecut. În august 2021, poliţiştii au găsit 57 de câini în aceeaşi curte. De asemenea, în februarie 2021, peste 50 de câini au fost ridicaţi de poliţişti de la o fostă fermă de lângă oraşul arădean Pâncota. Animalele erau ţinute de aceeaşi femeie, amendată şi la acea dată pentru că nu avea autorizaţii sau documente pentru activităţi de acest fel.

Sursa foto: IPJ Arad

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. „clienții” știu că scapă nepedepsiți, fiindcă procedura e incredibil de dură cu vânzătorii.
  Stan- Pățitul (eu), polițiștii nici nu sau sinchisit să mai mă bage în seamă. Au dispărut direct. M-au expediat într-un mod cât mai scârbos.
  Felicitări Secția 15 Poliție.
  Orice ilegalitate in jurul acestei secții de poliție, rămâne nerezolvată.

 2. Asta nu e furt.

 3. Cu ce e mai prejos Iohannis decat asta? Unul a fugit cu o masina celalalt a fugit cu votul ramanilor…Abuz de incredere cum spunea cineva…

 4. Am vandut si eu masini dar nu am procedat asa,i-am lasat sa le conduca dar cu mine pe scaunul din dreapta si cu act de la notar,daca le loviti le cumparati.

  • de acord, daca o lovesc, o cumpar, dar la reducere, doar trebuie reparata, nu? 🙂

 5. era un cunoscut de-al vanzatorului? si a fugit cu masina? foarte interesant. oare cu ce se ocupa vanzatorul daca cunoscutii lui sunt hoti de masini?