G4Media.ro

Aproximativ 1.000 de refugiați ucraineni anunță că vor protesta în fața Consulatului…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Aproximativ 1.000 de refugiați ucraineni anunță că vor protesta în fața Consulatului Federației Ruse la Constanța, la doi ani de război: „730 de zile de genocid sângeros”

Aproximativ 1.000 de refugiați ucraineni au anunțat că vor participa sâmbătă la un protest pașnic în fața Consulatului Federației Ruse la Constanța, la doi ani de război.

Sub denumirea „730 de zile de genocid sângeros”, marșul va începe la ora 12:00, din Parcul Primăriei.

„Aproximativ 1000 de refugiați ucraineni se vor aduna mai întâi lângă Monumentul Victoriei, unde vor reaminti despre evenimentele teribile care s-au desfășurat în Ucraina vecină cu România și despre faptul că războiul este acum la doar 150 km de Constanța. Comunitatea ucraineană va onora memoria celor căzuți din cauza agresiunii militare ruse și va exprima cererile sale către România, țările UE, comunitatea mondială. Apoi, vor urma un marș pașnic spre consulatul Federației Ruse”, anunță organizatorii.

„Pichetul pașnic va dura de la 12 la 14. Se prevede închiderea circulației rutiere. Participanții vor avea steaguri albastre și galbene și pancarte”, se mai arată în comunicatul citat.

Conform organizatorilor, obiectivele acțiunii sunt următoarele:

„- să reamintească Europei că, de-a lungul a doi ani, ocupanții ruși în Ucraina bombardează populația civilă, lovesc infrastructura critică, distrug orașe și sate, exportă produse agricole și alte bunuri, jefuiesc instituții culturale. Copiilor ucraineni din teritoriile ocupate li se predă după manuale rusești care neagă existența însăși a Ucrainei, fiind învățați să-și urască patria;
– să apeleze la UE și România să intensifice furnizarea de ajutor militar Ucrainei. De exemplu, din cauza lipsei critice de muniție a forțelor ucrainene, armata rusă continuă să aibă succes pe toate liniile frontului. Avdeevka a fost deja părăsită, trupele teroriste ruse s-au apropiat deja de Kupyansk, Chasiv Yar și alte orașe ucrainene;
– să apeleze la lume pentru a intensifica sancțiunile împotriva agresorului, a înceta orice legături economice cu Federația Rusă, a opri definitiv achiziționarea de hidrocarburi rusești și a nu deveni sponsori indirecti ai noilor injecții financiare în complexul militar-industrial rus;
– să înceteze furnizarea de servicii consulare ale Federației Ruse pentru cetățenii săi pe teritoriul orașului Constanța;
– să exprime protest față de acțiunile armatei lor pe teritoriul Ucrainei către cetățenii Federației Ruse;
– să accentueze că Rusia Mitingul dedicat celei de-a doua comemorare a invaziei la scară largă este deja a patra acțiune de protest a ucrainenilor din Constanța. De fiecare dată când decidem să organizăm o acțiune de protest împotriva războiului sângeros, suntem convinși că va fi ultima dată. Dar se dovedește altfel”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. După 2 ani de război, interval în care România a fost amenințată direct de Moscova, încă nu am închis consulatul rusesc de acolo?!

    • Nu se poate din motive sociale: o multime de „patrioti” hauristi primesc acolo salarizarea in ruble care completeaza ajutorul social pe care il platim noi.