G4Media.ro

Aproape o jumătate de milion de locuințe din Kiev nu au electricitate,…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Aproape o jumătate de milion de locuințe din Kiev nu au electricitate, afirmă primarul Klitschko

Aproape o jumătate de milion de locuințe din Kiev sunt fără electricitate vineri, în urma atacurilor rusești asupra infrastructurii civile care au provocat pene de curent în întreaga Ucraină, potrivit primarului capitalei, Vitali Klitschko, relatează CNN.

„450.000 de consumatori, adică gospodării din Kiev, nu au curent electric în această dimineață. Este de o dată și jumătate mai mult decât în ultimele zile”, a declarat Klitschko pe Telegram.

„Întreruperile de stabilizare sunt aplicate din cauza supraîncărcării unității centrale a sistemului energetic al țării. Îi îndemn pe toți locuitorii orașului să economisească energia electrică cât mai mult posibil, deoarece situația rămâne dificilă”.

Ucraina se confruntă cu un asalt rusesc de amploare asupra infrastructurii critice și a surselor de energie de la începutul lunii octombrie.

Numai în această săptămână, atacurile asupra infrastructurii din regiunile Kiev, Cherkasy, Kirovohrad, Harkov și Zaporojie au lăsat milioane de oameni fără electricitate și apă în mod intermitent. Aproximativ 4,5 milioane de consumatori ucraineni se confruntau cu întreruperi de energie electrică joi seara, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Putin îi omoară pe ucraineni… fiindcă sunt subjugați de americani? Minciunile rusești nu au logică.