G4Media.ro

Aproape jumătate din populaţia americană nu are un loc de muncă, din…

Aproape jumătate din populaţia americană nu are un loc de muncă, din cauza pandemiei de coronavirus

Aproape jumătate din populaţia Statelor Unite încă nu are un loc de muncă, ceea ce arată cât de departe este piaţa americană a muncii de redresarea după pandemia de coronavirus. transmite CNBC, citată de News.ro.

Rata de ocupare a forţei de muncă, care reprezintă numărul de persoane angajate ca procentaj din populaţia adultă, a scăzut în luna mai la 52,8%, ceea ce înseamnă că 47,2% dintre americani nu au serviciu, potrivit Bureau of Labor Statistics (Biroul de Statistică a Muncii).

În timp ce oprirea activităţilor din cauza noului coronavirus a devastat piaţa muncii, ponderea populaţiei ocupate a scăzut semnificativ de la un maxim recent de 61,2% atins în luna ianuarie, care este departe de un vârf de 64,7% atins în anul 2000.

Acest raport arată o imagine mai largă a angajărilor, pentru că ia în considerare adulţii care nu fac parte din forţa de muncă şi pe cei care au fost descurajaţi de perspectivele de a găsi un post, în timp ce rata şomajului include doar persoanele care caută în mod activ să se angajeze.

Între timp, estimările arată că rata şomajului va scădea în iunie la 12,4%, de la 13,3% în luna mai, potrivit Dow Jones.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. pai 40% e formata din pensionari si minori. mai raman 10%, din care majoritatea sunt in somaj tehnic si sunt concentrati la scarbele de state unde guverneaza democratii aia incompetenti

  • „Rata de ocupare a forţei de muncă, care reprezintă numărul de persoane angajate ca procentaj din populaţia adultă” – populaţia adultă!

 2. Cine v-a scris articolul? Portarul sau pelosi? Bai redacția, Șomajul in state este de 13.3% nu ce ați însirat voi acolo in stilul lui Ghiță pristanda.

  • Haha, 13% au dreptul la ajutor de somaj. In ralitate, rata de participare la munca este de vreo 60%, de cateva decenii incoace. Da, 40% din americanii de varsta de munca sunt inapti, „casnice”, puscariasi etc. E mai mult de cat in orice alta tara occidentala. Dar cand ii auzi vorbind despre europenii cei lenesi…

   Aceeasi diferenta se transmite mai departe intre Europa de Vest si Europa de Est sau Asia de Est.

   Trei melci merg la birou, si o mare parte din incasari se reintoarce in reclama. Toata lumea traieste din datorii: cetatenii de la banci, bancile de la banca nationala, banca nationala de la imprimanta.

 3. Nu din cauza pandemiei…din cauza politicienilor care ne-au băgat în nenumărate războaie fără o strategie de ieșire iar acum ne-au băgat în Războiul împotriva covid-19 iar fără nicio strategie de ieșire.

 4. Atentie, ca rata de ocupare a populatiei si somajul nu sunt acelasi lucru. 47% stau acasa, din care 13% sunt in cautarea unui loc de munca(sunt someri). Nu va mai dati cu parerea pe comments(@Bad) daca habar n-aveti despre ce vorbiti.