G4Media.ro

Aproape 30% dintre angajatori consideră că antisemitismul este acceptabil la locul de…

Foto: Jewish Toronto

Aproape 30% dintre angajatori consideră că antisemitismul este acceptabil la locul de muncă, potrivit unui nou sondaj efectuat în Statele Unite. ”Evreii au prea multă putere și control” – un motiv de respingere a candidaților evrei

ResumeBuilder.com a chestionat 1.131 de manageri de angajare în noiembrie, întrebându-i cu privire la părerea lor despre persoanele evreiești și despre perspectivele lor cu privire la antisemitism la locul de muncă, relatează cotidianul Jerusalem Post.

Sondajul lor a arătat că 26% dintre managerii de angajare spun că este mai puțin probabil să meargă mai departe cu candidații evrei. Când au fost întrebați de ce, 38% au spus că „evreii au prea multă putere și control”, ceea ce este legat și de alți 38% care au spus: „Evreii pretind că sunt „poporul ales””.

Câteva dintre celelalte „motive” au fost că „evreii au prea multă bogăție”, „evreii sunt lacomi”, „evreii l-au ucis pe Iisus” și multe alte răspunsuri antisemite, potrivit sondajului ResumeBuilder.

Printre angajatori, 23% au spus că firma lor încearcă să limiteze prezența evreilor la locul de muncă. 17% au spus că șefii lor au spus să nu angajeze deloc persoane evreiești.

În ceea ce privește antisemitismul în rândul lucrătorilor existenți, 33% au spus că antisemitismul este frecvent și 29% au spus că antisemitismul este acceptabil în cadrul companiei pentru care lucrează.

„Aceste date arată că un număr îngrijorător de șefi de angajare nu numai că recunosc că au o prejudecată negativă față de candidații evrei, dar, de asemenea, că doresc în mod activ să îi țină pe evrei departe de locul lor de muncă”, a declarat Stacie Haller, recrutor executiv și consilier de carieră.

„Antisemitismul la locul de muncă începe la procesul de angajare, cu persoane care nu doresc să angajeze evrei din cauza unor stereotipuri intolerante, dar nu se termină aici. Având în vedere că aproape o treime dintre ei spun că antisemitismul este obișnuit și acceptabil la locul lor de muncă, este evident că antisemitismul este mult dincolo de procesul de angajare. În această epocă de luptă pentru egalitate la angajare, persoanele evreiești au fost în mare parte lăsate în afara conversației, iar problema antisemitismului a rămas, în cea mai mare parte, neabordată.” mai spune ea.

„Organizațiile trebuie să se angajeze să supravegheze, să instruiască și să poarte conversații semnificative despre antisemitism. Înlăturarea prejudecăților și asigurarea unui loc de muncă egal, corect și accesibil pentru toți nu este o provocare ușor de abordat de către organizații, dar este absolut esențială.” conchide Stacie Haller.

Care au fost întrebările din sondaj?

Sondajul a început prin a întreba dacă cel care a participat la sondaj era recrutor, manager de angajare, nu era implicat în angajarea angajaților și niciuna dintre aceste categorii.

Apoi se trece la întrebarea în ce sector de activitate lucrează persoana respectivă: agricultură, afaceri, construcții etc.

Cea de-a treia întrebare din sondaj dă startul întrebării privind locul de muncă și antisemitismul în procesul de angajare. „Care dintre următoarele, dacă există, sunt modalități prin care ați ajuns să credeți că un candidat este evreu? Numele lor de familie; declarația directă a solicitantului; trecutul lor educațional; solicitantul are o experiență anterioară sau actuală cu o organizație evreiască; aspectul lor; niciuna dintre cele de mai sus; altele.” Restul întrebărilor din sondaj sunt foarte asemănătoare.

Recent, celebrități notabile, cum ar fi muzicianul Kanye West și starul de baschet din NBA Kyrie Irving, au fost sub tirul focului pentru declarațiile lor antisemite, pe care, la rândul său, comediantul Dave Chappelle le-a abordat în sceneta sa din Saturday Night Live.

Îngrijorările legate de creșterea antisemitismului în Statele Unite au dus la conversații publice aprinse pe această temă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Mizerabil si periculos mod de a gandi!

  2. Adica 30% de acolo sunt idioti?!

  3. Presupunand ca raspunsurile sunt corect procesate , iar respondentii real anonimi, 38% atitudini critice la adresa evreilor este un procentaj consistent, la care daca ar trebui adaugate si procentele ascunse din raspunsurile conformiste (fiind o chestiune sensibila, raspund ce se recomanda, nu ce gandesc in realitate), ajungem usor la 48-50%.

    Interesant si ingrijorator…

  4. Oricum, dezagreabil.