G4Media.ro

Aproape 3.900 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4 milioane de…

Aproape 3.900 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4 milioane de lei, date în urma controalelor vizând respectarea măsurilor de protecţie sanitară, în iulie/ Controalele la terase şi în mijloacele de transport, intensificate

Aproape 3.900 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4 milioane de lei, au fost date, în cursul lunii iulie, în urma controalelor vizând respectarea măsurilor de protecţie sanitară, transmite News.ro. Controalele făcute de poliţişti, jandarmi şi angajaţii instituţiilor cu atribuţii în prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la terase şi în mijloacele de transport au fost intensificate după creşterea numărului de cazuri de infectare din ultima perioadă.

”Având în vedere situaţia generală din ultima perioadă, numărul mare de cazuri confirmate în ultima săptămână, la nivel strategic s-au dispus măsuri de intensificare a controalelor, organizarea de echipe de control mixte şi suplimentarea efectivelor, principalele zone vizate în acest weekend fiind localurile, cluburile, terasele şi mijloacele de transport”, a anunţat, luni, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

La activităţi au participat, în medie, zilnic, aproximativ 8.000 de angajaţi ai MAI (peste 5.000 de poliţişti, 2.200 de jandarmi, 570 de poliţişti de frontieră, 190 de pompieri şi 22 de lucrătri IGAv), circa 1.550 de poliţişti locali, 60 de reprezentanţi ai ANSVSA, 25 de inspectori ANPC, 35 de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 65 de angajaţi ai Ministerului Muncii, 7 angajaţi ai Ministerului Transporturilor şi 41 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

”În urma misiunilor derulate în perioada 31 iulie – 2 august 2020 pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, au fost controlate 14.931 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 3.844 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.086.228 lei, atât operatorilor economici, cât şi persoanelor fizice”, a precizat MAI.

Dintre acestea, 67 de sancţiuni contravenţionale au fost date operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii şi unde nu au fost respectate regulile de amenajare a spaţiilor sau alte prevederi specifice, în valoare de 77.799 lei; 41 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, în valoare de 27.550 lei; 2.388 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 296.125 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

De asemenea, au fost aplicate şi 1.344 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 552.09 lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

Totodată, a fost verificat modul de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă în mijloacele de transport în comun şi au fost aplicate 1.339 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 162.800 lei, astfel: 204 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.250 lei, pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie de către conducătorul auto; 1.072 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 146.550 lei, pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măştii de protecţie, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Aia carora le-ati dat amenda cu siguranta i-ati castigat la vot….pe ei si familiile si …..bulgarele se rostogoleste. Baga mare Lucovide ca ti se intoarce mai repede decat speri.

  2. Misto poza! Sa te tot faci politist, sa iesi in oras cu 2 fete in uniforma.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.