G4Media.ro

Aproape 100 de arhitecţi şi designeri ucraineni şi-au anunţat intenţia de a…

Sursa foto: Pixabay

Aproape 100 de arhitecţi şi designeri ucraineni şi-au anunţat intenţia de a lucra pentru firme româneşti / Un arhitect clujean a creat o platformă online pentru aceștia, de unde pot fi recrutați de firme

Peste 90 de arhitecţi şi designeri ucraineni şi-au anunţat intenţia de a lucra pentru firme din România, completând un formular online în acest sens, relatează Agerpres.

Ei au răspuns astfel unui demers iniţiat de arhitectul clujean Vlad Negru şi popularizat de Ordinul Arhitecţilor din România. Astfel, arhitecţii ucraineni aflaţi în căutarea unui loc de muncă, dar şi birourile de arhitectură care intenţionează să angajeze sunt invitate să completeze formulare online.

„Printre sutele de mii de refugiaţi adulţi care au părăsit Ucraina, fugind din calea războiului, se numără şi arhitecţi, care au nevoie în această perioadă foarte dificilă de sprijinul nostru. Vă invităm pe toţi să le întindem o mână de ajutor prin intermediul a două instrumente dezvoltate de arhitectul Vlad Negru, via Trans Form din Cluj. (…) Aceste instrumente sunt foarte utile deoarece strâng şi pun împreună arhitecţii ucraineni care îşi caută de lucru, cât şi birourile de arhitectură care postează anunţuri de angajare pentru arhitecţii ucraineni”, prevede anunţul.

Arhitectul Ioan-Răzvan Molie, managing director al unei firme bucureştene, declară că a făcut demersuri în scopul angajării unor arhitecţi ucraineni refugiaţi în România, deopotrivă prin intermediul platformei promovate de OAR, dar şi prin intermediul secţiunii speciale destinată refugiaţilor de pe E-jobs.

„Căutăm o arhitectă (întrucât ne dăm seama că bărbaţii care sunt în jurul vârstei de 30 de ani, pe care o targetăm noi, nu pot părăsi ţara) cu o experienţă de la 0 până la 5 ani, vorbitoare de limba engleză. Dorim să acoperim necesităţile actuale în ceea ce priveşte deficitul de profesionişti în domeniul arhitecturii, datorită faptului că mulţi dintre tinerii absolvenţi din ziua de astăzi se reorientează după terminarea facultăţii. Pentru a putea atrage forţă de muncă din rândul refugiaţilor dorim să venim în sprijinul acestora printr-un pachet salarial motivant. De asemenea, ne vom ocupa de găsirea cazării pe perioada contractului, în funcţie de solicitările sale, vom încerca să o integrăm în rândul celorlalţi colegi şi, suplimentar, putem asigura transport de la vamă până în Bucureşti”, a precizat acesta pentru Agerpres.

În cadrul formularului de înscriere pentru arhitecţi, marea majoritate a candidaţilor şi-au anunţat intenţia de a lucra de la distanţă, dar există şi câţiva care pot lucra în România. Printre limbile vorbite se numără mai ales engleza sau rusa, dar şi germana, româna, franceza sau spaniola.

Au fost anunţate nouă locuri disponibile, în cadrul a şapte firme, cu sediu în Bucureşti, Cluj, Oradea, Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Baia Mare sau Arad.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...