G4Media.ro

Apple vrea să mute o parte din producţia de iPad în India

sursa foto: Pexels

Apple vrea să mute o parte din producţia de iPad în India

După iPhone-uri, Apple discută mutarea în India şi a unei părţi din producţia de tablete, pentru a-şi reduce dependenţa de China, care îi creează probleme în prezent, transmite News.ro.

India ar putea fi marele beneficiar al problemelor din China urmând să devină ţara unde se va muta o mare parte din producţia dispozitivelor Apple, în frunte cu iPhone şi iPad.

Din cauza tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, precum şi, mai nou, a evenimentelor care afectează cea mai mare fabrică Foxconn, Apple vrea să-şi diversifice producţia, mutând o parte din producţie în India şi Vietnam.

Dincolo de iPhone-uri, a căror producţie va avea de suferit în ultimul trimestru al anului din cauza situaţiei din Zhengzhou, Apple vrea acum să mute în India şi parte a producţiei de iPad.

Anterior, se vorbea despre mutarea în Vietnam a unei părţi a producţiei de tablete, pentru ca acum, la fel ca în cazul iPhone-urilor, să intre şi India în discuţie.

În cazul Indiei, procesul de mutare a producţiei va fi complicat şi de lipsa de experienţă a personalului local în asamblarea unor dispozitive complexe, precum cele două tipuri de produse Apple.

Oricum, diversificarea producţiei va fi un proces de durată. Analiştii se aşteaptă că abia peste cinci ani în jur de 35% din dispozitivele Apple să ajungă să fie produse în India.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. China alunecă în tomberon.

  2. fara sclavii asiatici apple nu poate face o figura progresista la ea acasa si aburi americanul cool cu multikulti, gender etc

    • Ar muta Apple producția în bible belt states, dar în acest fel telefoanele ar fi cu 10% mai scumpe ca acum, întrucât muncitorii pocăiți trebuie să dea obligatoriu zeciuala la sectă din ce câștigă. Iar americanul nu ar mai fi cool, ci doar aburit cu propaganda religioasă.

    • Gandire tipica de asistat social
      Daca Apple ar muta productia in SUA, telefoanele ar fi cu 10-15% mai scumpe, dar tot s-ar vinde. In schimb cateva mii de chinezi/indieni ar ramane fara loc de munca si in mod cert nu le-ar fi mai bine. Da’ dacul liber cu mana intinsa dupa cersit la stat considera orice tip de munca o sclavie.