G4Media.ro

Apple Pay,disponibil pentru deţinătorii de carduri Visa şi Mastercard din România şi…

Apple Pay,disponibil pentru deţinătorii de carduri Visa şi Mastercard din România şi alte 12 ţări din Europa

Sistemul de plată rapidă Apple Pay a devenit disponibil, începând de miercuri, pentru toţi posesorii de carduri Visa şi Mastercard din România, după ce serviciul a fost extins în 13 ţări din Europa, transmite Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Visa, lansat în premieră în România cu Banca Transilvania, ING Bank, Orange Money, Revolut şi UniCredit Bank, Apple Pay este disponibil pe iPhone, Apple Watch, iPad şi Mac, permiţând clienţilor acestor instituţii să efectueze rapid şi confortabil cumpărăturile în magazine, din aplicaţii şi de pe internet, datorită tehnologiilor contactless şi de tokenizare ale Visa.

De asemenea, Mastercard anunţă că, alături de partenerii săi – Banca Transilvania, Edenred, Monese, Revolut şi UniCredit Bank – consumatorii români vor putea beneficia de posibilitatea de a plăti prin serviciul Apple Pay, care va ajuta la simplificarea şi securizarea plăţilor mobile.

Oficialii Mastecard precizează că, în curând, şi clienţii Băncii Comerciale Române (BCR), OTP Bank, Raiffeisen Bank şi Sodexo vor putea beneficia de acest serviciu.

Apple Pay va fi disponibil pentru deţinătorii de card Mastercard din: România, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Portugalia, Slovacia şi Slovenia.

Sistemul Apple Pay funcţionează pe aceleaşi terminale contactless pe care consumatorii le folosesc deja atunci când plătesc „fără atingere” cu cardurile de debit sau de credit. În prezent, peste 90% dintre terminalele de plată din România acceptă plăţi contactless, iar estimările arată că, până în 2020, toate terminalele POS vor accepta plăţi de acest tip.

Fiecare achiziţie prin Apple Pay este autentificată cu o simplă privire sau atingere, cu Face ID sau Touch ID, sau cu o parolă a dispozitivului.

Potrivit Visa România, în cazul în care dispozitivul iPhone este furat, numărul de cont digital (token-ul) alocat poate fi imediat dezactivat de către instituţia financiară, iar cardul Visa înregistrat nu trebuie blocat sau înlocuit.

Apple Pay este uşor de instalat, iar prin utilizarea sa consumatorii vor avea, in continuare, aceleaşi avantaje oferite pe cardurile de debit sau credit Mastercard. Cu ajutorul iPhone şi Apple Watch, consumatorii pot plăti cu Apple Pay în magazine, la restaurante, pentru servicii de taxi, la automate de plată şi în multe alte locuri.

Pentru cumpărăturile online cu Apple Pay, prin aplicaţii pe mobil sau pe site-uri, nu este necesară completarea formularelor de cont sau introducerea în mod repetat a informaţiilor de tranzacţii şi facturare. Orice achiziţie cu Apple Pay este validată prin funcţia Touch ID, Face ID sau cu parola dispozitivului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Merge super, mi-am adaugat deja 3 carduri in Wallet pe iphone 8: ING, Revolut si cardul ticket restaurant. Nu a durat nici 5 minute si am facut deja 3 plati la pranz.

  Adio portofel, pot sa-l las in ghiozdan linistit!

  • va rog sa ma ajutati cu o informatie> dupa ce am adaugat cardul in Wallet cum procedez la plata cu telefonul, deschid aplicatia Wallet la contacts ????
   Multumesc frunos!

  • @erdo – am iphone 8, ultimul cu home button, asa ca nu stiu pentru X cum arata, dar e probabil similar.

   Varianta lunga: deschizi applicatia wallet si apesi pe unul dintre carduri, dupa care tii degetul pe senzorul de amprenta si iti va spune sa apropii telefonul de POS.

   Varianta scurta, petnru plati rapide (e foarte misto!): cu telefonul blocat, apesi de 2 ori rapid pe home button si apare direct wallet cu un card (cel default) gata selectat. In 90% din cazuri ti-a citit deja si amprenta, asa ca doar il apropii de POS.

   Sper sa fie util.

 2. Sistemul de plată rapidă Apple Pay a devenit disponibil, începând de miercuri, pentru toţi posesorii de carduri Visa şi Mastercard din România?

  Nu pentru toti posesorii de carduri Visa și Mastercard, ci doar pentru cei care au aceste carduri emise de bancile incluse in program așa cum Spune-ți și voi in continuarea articolului.

 3. Nah, ca după ani, l-a ajuns în sfârșit și pe android.

  • Loool. La android e mult mai nesigur sistemul. Cauta pe net daca nu crezi. Si nu e vina doar apple ca a durat atat. In sua apple pay e de ani buni functional.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.