G4Media.ro

Apple face planuri pentru a-și muta producția din China – Wall Street…

Foto: Apple

Apple face planuri pentru a-și muta producția din China – Wall Street Journal

Costurile economice și sociale provocate de politica strictă anti-Covid a Chinei și de protestele muncitorilor de la fabricile Foxconn determină compania americană Apple, care produce telefoanele iPhone, să își reducă rapid dependența de China, anunță publicația economică The Wall Street Journal.

Practic, compania fondată de Steve Jobs vrea acum să își diversifice rapid lanțul de aprovizionare care i-a alimentat constant creșterea la statutul de gigant hi-tech.

Fabricarea modelelor de top ale companiei, iPhone 14 Pro și Pro Max, a fost cea mai afectată de blocajele din lanțul de aprovizionare, blocaje provocate de măsurile draconice de prevenire a răspândirii covid în China.

În ultimele săptămâni, Apple Inc. a accelerat planurile de a transfera o parte din producția sa în afara Chinei, care a fost mult timp țara dominantă în lanțul său de aprovizionare, au declarat pentru Wsj persoane implicate în discuții. Managementul Apple le spune furnizorilor să planifice mai activ asamblarea produselor Apple în alte părți din Asia, în special în India și Vietnam, spun aceștia, și caută să reducă dependența de asamblatorii taiwanezi conduși de Foxconn Technology Group.

Picătura care a umplut paharul este reprezentată de protestele din iPhone City. În uriașul complex industrial din Zhengzhou, până la 300.000 de muncitori lucrează la o fabrică Foxconn pentru a produce iPhone-uri și alte produse Apple. La un moment dat, numai această fabrică a fabricat aproximativ 85% din gama Pro de iPhone-uri, potrivit firmei de cercetare de piață Counterpoint Research.

Acum, Apple a înțeles pericolul reprezentat de dependența aproape totală de China și vrea să își mute o parte din producție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Toate firmele occidentale ar trebui să facă astfel de planuri! Germania să ia aminte, că după ce a fost f***tă de Rusia să nu și-o ia si de la China.

  2. Logic sa o faca foarte rapid.
    In Vest, din ce in ce mai multi nu mai cumpara produsele Apple, fabricate in China. Vazand % produselor vandute fabricate in India (de exemplu) cei de la Apple au realizat asta. Si reactioneaza rapid, altfel isi pierd clientii vestici.

  3. Ați înțeles mai greu, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Trebuia demult sa va relocati de acolo.