G4Media.ro

Aplicație de parksharing, disponibilă de astăzi și în Brașov: șoferii își pot…

Aplicație de parksharing, disponibilă de astăzi și în Brașov: șoferii își pot ceda temporar locul de parcare închiriat de la primărie

yeParking, prima aplicaţie de parksharing din România, este disponibilă şi în Braşov, astfel că, prin intermediul sistemului, şoferii au posibilitatea să cedeze temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care îl au către comunitate, optimizând astfel traficul şi timpii de căutare unui loc de parcare, relatează News.ro.

”Proprietarul va avea mereu control asupra propriului loc, primind posibilitatea de a contacta conducătorul auto care va parca acolo, în mod gratuit. Proprietarii locurilor de parcare primesc, la schimb, monede virtuale cu care pot debloca oferte din marketplace-ul aplicaţiei. Astfel, vor beneficia de reduceri semnificative la partenerii yeParking”, spun reprezentanţii aplicaţiei.

Ca în orice alt oraş mare din ţară, şi Braşovul se confruntă cu problema locurilor de parcare.

Potrivit ultimului raport al Consiliului Concurenţei, există o discrepanţă de aproximativ două autoturisme care se „bat” pe un loc de parcare.

De asemenea, cum locurile de parcare sunt scoase la licitaţie, în multe cazuri şoferii ajung să plătească mii sau chiar zeci de mii de lei pe an.

„Noi am observat o cerere semnificativă în acest sens pentru Braşov, tocmai de aceea vrem să venim în sprijinul comunităţii de aici. yeParking este o soluţie smart, pentru o problemă presantă de zi cu zi. Facem eforturi susţinute pentru a oferi sprijin tehnic pentru fiecare şofer care doreş te să se alăture acestei comunităţi”, a declarat Mihai Lodoaba, co-fondator yeParking.

yeParking a luat naştere la iniţiativa echipei Digital Republic, cu o largă experienţă în software şi produse digitale, cu sediul în Cluj-Napoca, oraş în care aplicaţia funcţionează de mai bine de un an, iar în prezent a format o comunitate de peste 5.000 de şoferi.

Sursa foto: Facebook yeParking

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Adica sa renunte sa mai tina locurile blocate cu sisteme ilegale, scaune, bidoane, cauciucuri? Mergeti prin Brasov in timpul zilei si o sa vedeti mii de locuri goale care sunt blocate ilegal.
  La cat de dezvoltat este simtul civic si simtul de propietate in oras…aplicatia nu va face prea multi purici.

 2. O idee rezonabila. Mai rezonabila decat licitația cu locurile de parcare.
  Mai puțin de acord cu exprimări de genul:
  Proprietarul va avea mereu control
  Sau
  Proprietarii locurilor de parcare primesc…
  PROPRIETARUL e unul singur: Primăria. Cei care folosesc locurile sunt chiriași. Iar aplicația eia e platforma de subînchiriere, deocamdată pe monede virtuale.

 3. Cum ramane cu mafia din spatele distribuirii locurilor de parcare, rezidentiale sau nu?
  De ce nu se fac anual licitatii pentru toate locurile de parcare?
  De ce nu exista un sistem transparent de distribuire a locurilor de parcare, altul decat „cand se elibereaza un loc si cand va vine randul” trantit de un functionar sictirit?

  Parerea mea este ca parcarile publice (cu sau fara plata) trebuie sa ramana publice (ale tuturor).

  Vedem cum la anumite blocuri anumiti indivizi „detin” cate 5-10 locuri care le subanchireaza pe niste sume frumusele? Si dc vrei sa licitezi pantru acele locuri de fapt nu se mai fac licitatii pentru locurile deja distribuite NICIODATA, ci doar pentru parcarile noi.

 4. O idee buna. Eu am adaugat locul meu de parcare, proprietate privata (nu de la primarie) – sa vedem daca se ocupa. Sta libera de 3 zile pe saptamana.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.