G4Media.ro

Aplicaţia COVID-19 din Marea Britanie va fi configurată pentru ca un număr…

sursa foto: Pixabay

Aplicaţia COVID-19 din Marea Britanie va fi configurată pentru ca un număr mai mic de contacți ai persoanelor pozitive asimptomatice să se autoizoleze

Aplicaţia de pe telefoanele mobile pentru Covid-19 din Marea Britanie va fi configurată astfel încât un număr mai mic de persoane care au intrat în contact cu persoane asimptomatice testate pozitiv pentru această boală să fie nevoite să se autoizoleze, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, transmite Reuters.

Liderii de afaceri şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la numărul de angajaţi care trebuie să se autoizoleze după ce au fost notificaţi de aplicaţie atunci când au intrat în contact cu cineva testat pozitiv la Covid-19.

Conform modificării, dacă cineva este testat pozitiv dar este asimptomatic, aplicaţia îi va căuta contactele din două zile anterioare testului pozitiv, în loc de cinci zile anterioare testului.

Ministerul Sănătăţii a declarat că modificarea va reduce numărul de notificări trimise de aplicaţie, dar nu va reduce sensibilitatea aplicaţiei şi va prinde totuşi acelaşi număr de contacte cu risc ridicat.

”Vrem să reducem întreruperile pe care autoizolarea le poate provoca oamenilor şi întreprinderilor, asigurându-ne în acelaşi timp că îi protejăm pe cei mai expuşi riscului faţă de acest virus. Această actualizare a aplicaţiei ne va ajuta să ne asigurăm că găsim un echilibru corect”, a spus ministrul Sănătăţii, Sajid Javid.

Premierul Boris Johnson a ridicat aproape toate restricţiile legate de coronavirus din Anglia, spunând că vaccinurile au rupt în mare măsură legătura dintre cazurile de coronavirus şi moarte, chiar dacă deblocarea înseamnă că virusul rămâne predominant în societate.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Afacerile in Anglia se inchid din lipsa de angajati nu de comenzi. Mediul de afaceri intervine, guvernul cedeaza si modifica aplicatia. Cum sa mai crezi tu gravitatea pandemiei, cand guvernul tocmai modifica o chestie medicala pentru ca economia tuseste? Adica e pandemie si trebuie sa se izoleze contactii, sau e doar cand ne convine ? :))

    • E doar cand ne convine. Asteapta sa se termine alegerile din pdl si o sa vezi si la noi

    • Aia care țin economia in picioare nu s-au izolat niciodată. Izolarea e pentru trotinetistii care „lucrează de acasă”.