G4Media.ro

Aplicaţia chineză TikTok “reprezintă un risc de contraspionaj”, acuză doi senatori americani,…

sursa foto: Pexels.com

Aplicaţia chineză TikTok “reprezintă un risc de contraspionaj”, acuză doi senatori americani, care cer analizarea riscurilor de securitate ale aplicației populare și printre adolescenții din România

Doi influenţi senatori americani au cerut joi administraţiei americane să analizeze ameninţările pe care le-ar putea reprezenta aplicaţia chineză de video sharing TikTok, populară în rândul adolescenţilor din SUA, temându-se să nu fie folosită de Beijing pentru spionaj, relatează AFP, preluată de Agerpres. TikTok câștigă tot mai mult spațiu și în România, unde este folosită de numeroși copii și adolescenți.

“Cu peste 110 milioane de descărcări numai în SUA, TikTok reprezintă un risc de contraspionaj pe care nu putem să îl ignorăm”, au acuzat într-o scrisoare doi influenţi membri ai Senatului american.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Un pericol mai mare decat sa iti asculte telefonul ilegal in Romania nu este.

  2. Tiktok este platforma de indobitocire si foarte probabil folosita pentru colectarea datelor personale. Cunosc copii din clasa intaia care folosesc frecvent tiktok si sunt chiar multi. Chiar nu stiu cum le pot explica ce risc reprezinta acea aplicatie pentru sanatatea mintii lor. Din ce in ce mai multe medii de socializare sunt inundate cu viodeoclip-uri sau alte materiale cu banalitati din viata asiaticilor. Mai nou, la tv apar telenovele asiatice, exista o tara din orient care incearca sa-si promoveze „cultura” intr-un mod foarte agresiv. As spune ca incearca sa familiarizeze masele cu obiceiurile lor pentru a fi acceptati mai usor in viitor, atat ca stapani ai locului cat si ca popor invadator.