G4Media.ro

Apelul unui ONG: Rugăminte pentru pescarii de pe Lacul Morii / Nu…

Sursa Foto: Facebook/ Rețeaua pentru Natură Urbană

Apelul unui ONG: Rugăminte pentru pescarii de pe Lacul Morii / Nu mai aruncaţi guta şi cârligele de care nu mai aveţi nevoie! / De ce sunt un pericol pentru păsări

Reţeaua pentru Natură Urbană atrage atenţia asupra faptului că guta lăsată la întâmplare de către pescari ajunge în unele cazuri să se înfăşoare în jurul picioarelor sau aripilor păsărilor, iar cârligele le intră în carne, provocând răni, transmite Agerpres.

Precizările sunt făcute în contextul în care, în ultimele 24 de ore, pe grupul de Facebook „Păsări de pe Lacul Morii şi zona Chiajna”, a fost semnalat cazul unui cufundar polar, care are ciocul înfăşurat în gută şi al unei raţe prinse de asemenea în gută, care a fost salvată de la înec. Pe de altă parte, membrii grupului atenţionează că nu este vorba despre cazuri izolate şi că problema este una „frecventă”.

„Rugăminte pentru pescarii de pe Lacul Morii (şi nu numai). Nu mai aruncaţi guta şi cârligele de care nu mai aveţi nevoie! Cufundarul polar din imagine a fost fotografiat în zona de vărsare a Dâmboviţei în Lacul Morii. Are ciocul înfăşurat în gută şi e de aşteptat ca aceasta să îi creeze dificultăţi în procurarea hranei. Alteori, guta se înfăşoară în jurul picioarelor sau aripilor şi păsările nu mai pot să zboare. Nu de puţine ori, guta sau cârligele le intră în carne, provocându-le răni”, scrie Reţeaua pentru Natură Urbană, pe Facebook.

Organizaţia face apel la pescari să nu arunce guta, cârlige sau alte deşeuri pe mal sau în apă.

„Dacă vedeţi pescari care fac acest lucru, vă rugăm, atrageţi-le atenţia. Dacă în plimbările pe malul apei vedeţi gută sau cârlige aruncate de pescari, vă rugăm, strângeţi-le şi aruncaţi-le la coşul de gunoi. Nu în ultimul rând, dacă vedeţi orice vietate rănită din cauza acestor deşeuri, apelaţi la Fundaţia Visul Luanei”, transmite sursa citată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pescarii sunt cei mai lugubri poluatori ai locațiilor cu apă/pește. Gută, cârlige, sticle de plastic in care țin momeală aruncate pe lângă zonele in care se presupune că se simt bine! Ca și cand ti-ai pune wc-ul in bucătărie!

    • Nu stiu despre pet-urile cu momeala, dar nu cred ca pescarii arunca firele si carligele (guta ? Suna ca o boala, la noi i se spune nylon de pescuit) de bunavoie in apa. Ele ajung acolo din cauza ca s-au agatat si nu au mai putut fi recuperate. Cine isi arunca carligele cu care a venit la pescuit in apa ?