G4Media.ro

Apel al președintelui Consiliului Județean Dâmbovița către cetățeni să respecte măsurile de…

Apel al președintelui Consiliului Județean Dâmbovița către cetățeni să respecte măsurile de distanțare: „Vom ajunge foarte curând să nu mai avem locuri în spitale și nici personal medical să trateze pacienții”

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a făcut marţi, într-o conferinţă de presă online, un apel către cetăţeni să respecte măsurile de distanţare fizică, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 în judeţ este în creştere, iar spitalele sunt ocupate aproape de capacitatea maximă, relatează Agerpres.

„Fac un apel către toţi locuitorii din judeţul Dâmboviţa să înţeleagă că această relaxare şi nerespectarea măsurilor de distanţare socială nu sunt benefice pentru locuitorii judeţului. Fac un apel să înţeleagă că, dacă nu respectăm măsurile de distanţare socială, şi puteţi constata cu toţii că aceste lucruri nu se respectă, vom ajunge foarte curând să nu mai avem locuri în care să putem interna pacienţii cu simptome de COVID. Vreau să vă spun că, în ultima săptămână, numărul infectărilor zilnice e compus dintr-un număr cu două cifre”, a spus Oprea.

Acesta adaugă că personalul medical care se ocupă de cazurile de COVID-19 nu mai poate fi suplimentat.

„Am ajuns ca judeţ să avem 428 de cazuri de infecţii, avem doar 208 vindecări, 18 decese. Restul de 220 de persoane se află internate în unităţile de tratament din subordinea Spitalului de Urgenţă Târgovişte şi Spitalului Pucioasa. Astăzi, când vorbim, de exemplu, la Secţia infecţioase de la Dealu Mare avem 62 de persoane internate cu simptome de COVID, iar la Pucioasa capacitatea este aproape de maxim. Poate că mai sunt câteva locuri de cazare, problema se pune că nu mai avem personal pe care să putem să îl alocăm pentru a asigura tratamentul şi asistenţa acestor bolnavi„, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa.

Numai într-o singură zi, dintre 51 de persoane cu simptome ale noului coronavirus care s-au prezentat la Unitatea de Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgovişte, 19 au fost confirmate cu COVID-19.

Dacă numărul persoanelor care se prezintă la camera de gardă creşte, vom avea o problemă de lipsa spaţiilor de cazare şi tratare. Nu o să putem să îi ţinem pe holurile spitalelor. Să ştiţi că am încercat să solicităm sprijin la judeţele limitrofe, toate sunt cu capacitatea aproape de maxim. M-a îngrijorat situaţia de vineri spre sâmbătă, am avut 51 de persoane prezentate la camera de gardă cu simptome de febră şi aşa mai departe, în urma testelor efectuate vreau să vă spun că 19 au fost confirmate cu COVID-19″, a precizat Oprea.

Acesta a spus şi că ar trebui testat personalul din grădiniţe şi creşe.

„Mai trag un semnal de alarmă, s-au deschis grădiniţele şi creşele. Cât de inconştient poţi să fii să nu prevezi în cadrul normativ obligativitatea testării personalului care deserveşte aceste instituţii?! Este suficient să fie o singură persoană infectată, din personalul de deservire, care poate fi asimptomatică şi să ne trezim cu 40-50 de familii care trebuie să facă aceste teste, să stea în izolare, să facem toate procedurile”, a afirmat Alexandru Oprea.

Şi la nivelul CJ Dâmboviţa, o angajată de la Serviciul Achiziţii a fost depistată cu COVID-19, aceasta se afla în concediu medical, dar a venit în instituţie pentru a aduce o adeverinţă. Preşedintele CJ a precizat că s-a făcut dezinfecţie în clădire şi au fost identificați doi contacţi direcţi, care nu au simptome şi sunt în izolare la domiciliu.

„Există transmitere comunitară la nivelul judeţului Dâmboviţa, categoriile de vârstă sunt de la câţiva ani până la peste 80. Sunt persoane afectate din majoritatea localităţilor judeţului, nu mai putem vorbi de simple focare. Dacă în perioada de urgenţă aveam două, trei, patru cazuri, în ultima săptămână avem infectări la nivelul numerelor din două cifre”, a mai spus Alexandru Oprea.

Sursa foto: Facebook Alexandru Oprea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Cum e posibil?!
  Manipulare, nu e nici un pericol!
  Cred ca PSD le va retrage sprijinul!
  Pai, asta inseamna ca sunt pe aceeasi linie cu PNL, sunt tradatori?!
  Dambovita e rosie de 30 de ANI!
  Rosie si saraca, printre cele mai sarace judete alaturi de Botosani, Teleorman, Giurgiu, Vaslui si toate cellalte votante ale ciumei rosii!!!!

  • Donsoara Lili. N am treaba cu PSDul din contra l as dori in afara legii dar Targovistea e peste multe orase din tara datorita si unui primar psd. Veni vidi

 2. Mananci cacat Tarzane! Targovistea e la fel ca restul orașelor enumerate mai sus. Prăfuit, anost, kitchos, plin de bombardieri si de melteni. Am stat până în 2012 acolo si revin cel puțin o dată pe lună in oras si pot sa spun ca e un jeg. Nici Vasluiul nu e mai presus sau Giurgiu. Niste orașe comuniste care nu au nimic deosebit. Sa vezi ce înflorește COVIDU’ cand or inaugura mall-ul din Târgoviște.