G4Media.ro

Apartamentele din blocuri din plăci prefabricate, extrem de căutate pe piața imobiliară…

Sursa foto: Captură video

Apartamentele din blocuri din plăci prefabricate, extrem de căutate pe piața imobiliară din Sibiu / ”Mulți consideră că cele vechi sunt construite mai bine”

Piața imobiliară din Sibiu prezintă o anomalie în privința vechilor blocuri, construite în urmă cu 35-60 de ani, susțin agenții imobiliari. Acestea sunt extrem de căutate pe piață, în ciuda faptului că acestea nu asigură confortul celor construite recent. Ei precizează că sibienii care vor să cumpere o locuință se uită la alte aspecte, lăsând detaliile de construcție pe ultimele planuri, scrie Turnul Sfatului.

Consilierul imobiliar sibian Ionel Oglan susține că foarte mulți din cei care vor să achiziționeze un imobil nu sunt interesați de anul de fabricație sau de felul în care a fost ridicat.

”Sunt căutate aceste apartamente din blocurile construite din plăci de prefabricate. Din păcate, mulți nici nu se interesează dacă sunt construite din prefabricate sau cărămidă. Am ajuns la  concluzia că puțini sunt cei care știu să cumpere o locuință, de fapt. A cumpăra nu înseamnă doar a achita și gata, implică o analiza mai complexă, care de multe ori nu se face înainte. Aceste apartamente sunt căutate. Mulți încă mai consideră ca blocurile vechi sunt construite chiar mai bine decât cele de azi”, spune Oglan.

Un alt agent imobiliar susține că blocurile vechi sunt căutate datorită poziției lor, iar calitatea imobilelor pică pe plan secund.

”E ca și când ai compara o Dacia 1300 cu un Logan”, răspunde un constructor. Rugat să facă o comparație între imobilele vechi și cele noi.

”Nu poți compara normativele de acum 60 de ani, cu cele de astăzi. Eu refuz să cred că există constructori care se abat de la proiectele tehnice. Refuz să cred că proiectele tehnice nu sunt temeinic verificate. Dacă acceptăm că totul se face de mântuială și că există un risc major pentru viitorii locatari, atunci nu trăim într-un stat guvernabil. Ceea ce nu cred că e cazul. Astăzi sunt produse mult mai bune față de ce exista atunci, într-o țară care trebuia să se descurce cu ce avea”, spune acesta.

Articolul poate fi citit integral în Turnul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. s-a dus vorba aiurea, ca printre oamenii fara scoala , ca toate blocurile noi sunt „naspa” – desi cele mai multe din defectele reprosate de experti nu tin de calitatea actului construirii ( de altfel intreg sistemul de asigurare a calitatii in constructii atribuie responsabilitati mai multor oameni, decizia nu e doar la constructor ) ci de suprafetele locuibile sau aspecte de urbanism ( gabarite prea mari, prea aproape, utilitati municipale care lasa de dorit, pozitia in raport cu infr rutiera etc ).