G4Media.ro

Aparatură medicală şi kituri de testare, achiziţionate pentru spitalele din Oradea prin…

Aparatură medicală şi kituri de testare, achiziţionate pentru spitalele din Oradea prin campania umanitară „Solidaritate Bihor Covid-19”

Primele 500 de kituri de testare şi recoltare, din cele 2.000 comandate, au ajuns luni la Spitalul TBC din Oradea, într-o campanie demarată pe 16 martie de Fundaţia Comunitară Oradea sub genericul „Solidaritate Bihor Covid-19”, imediat după declararea pandemiei de coronavirus.

„Până acum, s-au strâns 551.250 de lei printr-o deosebită mobilizare a multor oameni de bine, de la 626 de persoane fizice şi 24 de companii, care nu au ezitat şi au pus umărul pentru a ajuta comunitatea să se pregătească pentru ce va urma. Suma aceasta nu include donaţiile prin SMS pe care le centralizăm vineri. În urma consultării cu medicii de la Spitalul Municipal, am comandat un videolaringoscop, două sisteme de monitorizare a funcţiilor vitale ale pacienţilor împreună cu staţia centrală de monitorizare şi două ventilatoare mecanice de putere mare. Sunt de la producători diferiţi şi le aşteptăm în cel mult trei-patru săptămâni. Sperăm să ajungă şi mai repede”, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul fundaţiei, Claudia Abrudan.

Ea a precizat că valoarea totală a aparaturii este de 635.329 lei, specificând că, fiind comandată direct la producători, nu se va plăti avans, urmând ca sumele respective să se achite în momentul când aparatura ajunge în vamă.

Prima prioritate a fost procurarea unui videolaringoscop şi a staţiei centrale cu sistemele de monitorizare pentru funcţiile vitale în valoare totală de 268.376 lei.

Cu sprijinul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, au fost achiziţionate şi livrate 300 de măşti, 100 de ochelari de protecţie şi 200 de combinezoane de unică folosinţă, distribuite la Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea” Marghita şi Spitalul Municipal din Oradea.

Claudia Abrudan a menţionat că în urma colaborării cu mai multe companii – Superbon, RXP Advertising, Laser Concept Design, You4Edu şi Decitex RO – a început producerea a 500 de viziere medicale pe zi ce vor fi distribuite gratuit, în funcţie de cererile venite din spitalele judeţului.

Campania de solidaritate continuă atât cât va fi nevoie, iar donaţiile se pot face pe site-ul fundației.

Potrivit directorului executiv Claudia Abrudan, Fundaţia Comunitară Oradea nu reţine niciun procent din sumele strânse. Toate comisioanele ocazionate de operaţiunile cu cardul pentru efectuarea donaţiilor sunt suportate de fundaţie.

Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, care activează pentru îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale.

NOTA: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. 1. De unde ştiu că e pe bune şi nu e doar o altă ţeapă?

  2. Unde sunt banii noştri de taxe? Numai în vilele PSD-ului?

  • 1.Ii cunosc personal, nu e o tzeapa. Imagini cu livrarea efectiva a materialelor le gasiti in presa locala.
   2. Absolut corect. Si nu numai PSDul…

 2. 1. Nu aveti de unde sa stiti decat daca verificati cine sunt oamenii astia si ce au facut pana acum. Google. Nu donati si rugati-va sa nu ajungeti la spital.
  2. Buna intrebare. Va puteti intoarce la punctul 1.