G4Media.ro

Anul vacanțelor exotice: Unde au ales românii să-și petreacă Revelionul 2021-2022/ Egipt,…

sursa foto: Pexels

Anul vacanțelor exotice: Unde au ales românii să-și petreacă Revelionul 2021-2022/ Egipt, Zanzibar, Tanzania, printre destinațiile cu cele mai spectaculoase creșteri în topul preferințelor de vacanță

Agenţiile de turism fac rezumatul unui an ȋncă profund impactat de pandemie şi de starea de incertitudine. Cu toate că turiştii români au călătorit mai mult ȋn străinătate faţă de anul anterior, cifrele sunt departe de realizările de dinainte de pandemie. Cu toate acestea, 2021 se pare că va intra ȋn istoria touroperatorilor locali drept „anul vacanţelor exotice”. Astfel, surpriza anului 2021, cu creşteri spectaculoase ale interesului şi numărului de călători români, este reprezentată de destinaţiile din Egipt.

Cea mai căutată perioadă pentru vacanţele ȋn destinaţii ȋndepărtate este chiar perioada de Revelion şi prima săptămână din ianuarie. Românii profită de relaxările din mai multe ţări îndepărtate, exotice, şi aleg să-şi petreacă trecerea dintre ani în destinaţii cu mai puţine restricţii şi chiar şi circuite unde au ocazia să viziteze multe obiective turistice şi chiar mai multe ţări. Destinaţii calde alese pentru a petrece Revelionul sunt: Egipt, Dubai, Zanzibar, Mauritius, Panama-Costa Rica, croaziere în Caraibe, circuitele în Mexic, America Centrală, Liban, Tunisia, Sri Lanka, Tanzania.

Totuşi, cele mai căutate destinaţii pentru vacanţa de vară rămân celebrele Turcia, Grecia, Egipt şi Bulgaria, arată datele touroperatorului Christian Tour.

Cea mai mare criză din istoria turismului au continuat pentru al doilea an consecutiv. Conform barometrului UNWTO, ȋn prima jumătate a anului 2021, sosirile de turişti internaţionali au fost cu 85% sub nivelul din 2019, după cum reiese din datele Organizaţiei Mondiale a Turismului. În ciuda unei mici creşteri în lunile mai-iunie, apariţia noilor tulpini COVID-19 şi impunerea continuă a restricţiilor, a influenţat decisiv sosirile turistice la nivel internaţional

România urmează trendurile mondiale, şi ȋn egală măsură turismul autohton, ȋn principal cel de outgoing (plecări ale românilor ȋn străinătate), continuă să fie puternic afectat de criza pandemică şi ȋn general de climatul instabil cu privire la condiţiile de călătorie.

“Ne găsim acum aproape de finalul anului 2021, un an care deşi a fost ceva mai bun decât anteriorul pentru turism, rămâne ȋn continuare la un nivel net inferior sezoanelor de dinaintea izbucnirii crizei pandemice. De altfel, anul 2019 fiind unul de referinţă atât pentru noi, cât şi pentru ȋntreaga piaţă locală de travel, ca unul cu rezultate strălucite. Cu toate acestea, ne bucurăm că ȋn ciuda contextului nefavorabil, am reuşit să organizăm ȋn 2021 vacanţe frumoase pentru aproape 200.000 de turişti”, declară Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

Conform datelor Christian Tour, ȋn sezonul de vară 2021 au decolat peste 550 curse charter cu avionul, iar cele mai căutate destinaţii ale verii ȋn rândul românilor au fost Turcia (Antalya), Grecia (Insulele Creta, Rodos, Thassos), respectiv litoral Bulgaria.

„Surpriza anului 2021, cu creşteri spectaculoase ale interesului şi numărului de călători români inclusiv ȋn perioada vacanţei de vară, este reprezentată de destinaţiile din Egipt (Hurghada şi Sharm el Sheikh). Aceasta fiind singura destinaţie pe care am ȋnregistrat o creştere de circa 45% a numărului de pasageri, comparativ cu anul 2019. Sigur, interesul este explicat ȋn mare parte de faptul că a fost ȋn tot acest timp o destinaţie ‘verde’, deschisă, unde s-a putut călători fără prea multe restricţii sau condiţii speciale”, mai spune Pandel.

Ȋn sezonul de iarnă şi primăvară 2021, mulţi români au ales să călătorească spre destinaţii exotice ȋndepărtate, aceasta fiind o situaţie complet inedită pentru piaţa autohtonă, datorată ȋn principal faptului că multe dintre statele sau destinaţiile turistice căutate ȋn trecut de români impuneau restricţii de călătorie, ȋn timp ce aceste insule mai ȋndepărtate, au fost deschise şi accesibile turiştilor. Acest lucru a impulsionat touroperatorii să deschidă operarea de curse charter directe şi continuarea acestora şi ȋn sezonul iarnă 2021-2022 ȋn astfel de destinaţii exotice.

„Cea mai căutată perioadă pentru vacanţele ȋn destinaţii ȋndepărtate este chiar perioada de Revelion şi prima săptămână din ianuarie. Cumva, probabil că românii simt nevoia ca după un an atât de provocator să se ‘răsplătească’ cu o vacanţă exotică şi specială”, spune Cristian Pandel.

Astfel, doar ȋn săptămâna de dinaintea Revelionului de anul acesta, cel mai mare touroperator român trimite 10 curse charter directe, pline cu turişti români, către destinaţii calde din Egipt, Dubai, Zanzibar şi, ȋn premieră, chiar şi către Mauritius.

„Cursele noastre charter de Revelion au fost la mare căutare şi multe au fost sold out ȋncă din urmă cu câteva săptămâni. Per total, avem doar ȋn această săptămână peste 2.500 pasageri ce zboară spre vacanţe ȋn destinaţii calde din ȋntreaga lume. Ȋn ciuda potenţialelor restricţii sau condiţii speciale de intrare ȋn ţară, apetitul turiştilor români pentru vacanţe rămâne ridicat. Oamenii au nevoie să se deconecteze şi vor lupta ȋntotdeauna pentru acest drept, dreptul lor la vacanţă”, conchide Cristian Pandel.

La rândul său, consultanţii DAL Travel, agenţie de turism specializată pe produse exotice tip premium, arată că din ce în ce mai mulţi români aleg să-şi petreacă trecerea dintre ani în cadrul unor circuite turistice, unde au ocazia să viziteze multe obiective turistice şi chiar mai multe ţări. Românii profită de relaxările din mai multe ţări îndepărtate, exotice şi aleg orice destinaţie cu mai puţine restricţii.

Perioada sărbătorilor de iarnă a debutat cu 2 plecări în circuitul Pieţele de Crăciun din Alsacia, programe superbe în care turiştii au simţit magia Crăciunului.

Pentru Revelion, cel mai repede s-a vândut circuitul în Panama – Costa Rica, urmat de Croaziera de Crăciun & Revelion în Marea Caraibilor, apoi Revelioanele în Mexic – Guatemala – Honduras – Belize, Tanzania – Zanzibar, Mexic, Liban, Sri Lanka şi Egipt. Alte destinaţii solicitate de Revelion au fost Turcia (Cappadocia), Portugalia, Tunisia, Iordania, Uzbekistan şi Paris.

”Majoritatea turiştilor noştri au optat pentru un Revelion activ, pachetele turistice constând în circuite. Observăm dorinţa crescută a românilor de a călători şi de a face un turism activ, de a descoperi cât mai multe obiective şi destinaţii. Am constatat această tendinţă pe tot parcursul anului care tocmai se încheie şi prefigurăm apetitul turiştilor noştri pentru călătorii complexe, către destinaţii îndepărtate, exotice şi pentru 2022. Pentru ultima parte a iernii, avem deja multe cereri pentru circuite în SUA (Miami), Jamaica, Egipt, Sri Lanka, Pakistanul de Nord şi de Sud, Islanda, Madeira, Zanzibar şi multe altele”, precizează Daniela Nedelcu, director general al agenţiei DAL Travel.

Compania arată că în prima parte a anului o destinaţie foarte solicitată a fost Tanzania – Zanzibar (cu plecări în fiecare lună, ianuarie – februarie – martie) urmată de Egipt, cu plecări în februarie şi aprilie.

”Alte destinaţii căutate în primăvara anului 2021 au fost Costa Rica şi Albania. Ca produse turistice inedite, circuitul în Uganda care a fost relansat şi marele circuit al Columbiei s-au bucurat de un real succes. De Paşte, cele mai solicitate programe au fost pentru Etiopia, Turcia de Sud Est, Albania şi Portugalia”, spun reprezentanţii DAL Travel.

Destinaţia vedetă a verii 2021 a fost Italia, unde au fost 16 plecări din iunie până în septembrie, sub formă de circuite cu însoţitor de grup sau private tour-uri cu maximum 7 persoane însoţite de un ghid român.

Pe locul 2 în sezonul estival a fost Islanda. Alte destinaţii care au avut parte de succes în perioada iunie, până în prima parte a lunii septembrie au fost Franţa, urmată de circuitul Azore-Madeira.

În aceeaşi perioadă de vară au fost plecări în circuite din Turcia, Kenya, Elveţia, Peru-Nazca şi Ecuador-Galapagos.

Ca produse de toamnă, începând cu luna septembrie au început circuitele exotice, cu plecări în circuite precum: Panama-Columbia-Ecuador-Galapagos, Mexic-Guatemala-Honduras-Belize, Africa de Sud, Egipt şi croazieră pe Nil, Maroc, Turcia, iar noutatea lunii a fost Pakistanul de Nord. La mare căutare a fost şi Festivalul Florilor din Madeira, insula primăverii eterne, organizat în luna septembrie.

În lunile octombrie şi noiembrie, turiştii români au preferat circuite în America Centrală, Egipt (cu croazieră pe Nil inclusă), în islanda (cu observarea Aurorei Boreale), dar şi în destinaţii precum Mexic, Asia Centrală-Uzbekistan. Noutatea absolută a toamnei a fost circuitul în Sudan.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter