G4Media.ro

Antreprenorii care cer ajutor de stat pentru investiții ignoră digitalizarea și modernizarea…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Antreprenorii care cer ajutor de stat pentru investiții ignoră digitalizarea și modernizarea utilajelor, mizând pe achiziții imobiliare – analiză

Peste 80% din societățile care aplică la ajutorul de stat prin Măsura 3 (granturi pentru investiții) fac achiziții imobiliare (spații comerciale, spații de birou sau hale industriale) și mizează în mică măsură pe utilaje noi sau echipamente pentru digitalizare, potrivit unei analize realizate de portalul InAfaceri.ro, cu  ajutorul Termene.ro.

Portalul a analizat peste 1400 de societăți în vederea eligibilității pentru Măsura 3, lansată încă de anul trecut de Ministerul Economiei.

În acest context, s-a constatat o tendință crescută pentru achizițiile imobiliare precum hale industriale, spații comerciale sau clădiri de birouri, însă mai puțin pentru echipamentele tehnologice menite să conducă la expansiunea digitalizării, arată analiza citată.

”Rezultatele sunt dezamăgitoare având în vedere poziția importantă pe care o ocupă acum digitalizarea în aproape fiecare domeniu al vieții cotidiene. De asemenea, România este o țară codașă în ceea ce privește gradul de tehnologizare, iar Măsura 3 ar fi reprezentat o șansă potrivită pentru a schimba acest fapt”, arată analiza InAfaceri.ro. (Foto: Muncitori în construcții / Pexels.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.