G4Media.ro

Antrenamentul muzical nu te face automat mai bun la matematică sau la…

Antrenamentul muzical nu te face automat mai bun la matematică sau la alte discipline – Laboratorul de Științe Cognitive Clinice de la Universitatea din București

“Este posibil ca presupusele efecte pozitive ale pregătirii muzicale a copiilor asupra abilităților cognitive, cum ar fi memoria și succesul academic, să nu existe, așa cum s-ar fi crezut anterior”, scriu cercetătorii din cadrul Laboratorului de Științe Cognitive Clinice de la Universitatea din București, citând un studiu publicat în Medicalxpress.com.

Aceștia precizează că rezultatele vin ca urmare “a unei meta-analize pe un număr de 54 de studii publicate între anii 1986 și 2019” și concluziile sunt aceleași, “chiar dacă vorbim de vârste diferite ale participanților, durata antrenamentului muzical sau tipurile de abilități – cum ar fi cele verbale, non-verbale sau de viteza de procesare a informației”.

“Cu toate acestea, antrenamentul muzical poate fi util copiilor în alte moduri, prin posibilitatea de a le spori acestora stima de sine sau abilitățile sociale. Distincția pe care o fac autorii se leagă de faptul că, învățând muzică și devenind mai buni în această arie, copiii nu vor deveni automat mai buni și la matematică sau la alte discipline”, explică Laboratorul de Științe Cognitive Clinice.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Cine-ar fi crezut că „antrenamentul muzical” nu te face mai bun la matematică…. Mă rog, nu știam că în artă se fac antrenamente ca la FC Rapid București, dar omul cât trăiește învață.

  Deci dacă ai „antrenament” muzical nu ești matematician! Sunt absolut șocat! Și mai șocant este cum pentru a descoperi această descoperire a fost nevoie de specialiști marcanți reuniți într-un colectiv de specialiști marcanți. „Urmare a unei meta-analize” – dacă îi spui asta lui Nea Ion, o să facă infarct de la atâta informație.

  Printre marile descoperiri aflate încă în stadiul de cercetare și „meta-analiză”:

  – antrenamentul la fotbal, nu te face mai bun la dansuri exotice.
  – dacă ești bun programator, nu ești automat și bun amant.
  – dacă ești frumoasă, nu ești automat și deșteaptă.
  – dacă îți plac piersicile, nu rezultă automat că îți vor plăcea și prunele.
  – dacă zici că te ocupi cu cercetarea, nu înseamnă automat și că descoperi ceva.

  ALOOOO! PREMIILE NOBEL ! CE AȘTEPTAȚI?!

 2. Va recomand sa faceti un test IQ pe muzica clasica ex. Mozart si sa-l repetati fara. Veti avea surprize! Si chiar daca nu creste maximul va ajuta sa va conventrati fara sa va flexati muschii, sa scrasniti din dinti sau sa beti litrii de cafele. Relax like Dr. Lecter and just do it!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.