G4Media.ro

Antony Blinken denunţă o „campanie deliberată pentru a ucide, tortura și viola”…

Sursa foto: Alex Brandon / POOL / AFP

Antony Blinken denunţă o „campanie deliberată pentru a ucide, tortura și viola” în orașul ucrainean Bucea: „nu este un act izolat al unei unităţi rătăcite”

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a denunţat marţi „o campanie deliberată pentru a ucide, tortura, viola” în oraşul ucrainean Bucea, unde au fost descoperite zeci de cadavre după retragerea trupelor ruse, informează AFP, citată de Agerpres.

„Ceea ce am văzut la Bucea nu este un act izolat al unei unităţi rătăcite. Aceasta este o campanie deliberată pentru a ucide, tortura, viola, a comite atrocităţi”, a declarat Blinken înainte de a lua avionul spre Bruxelles.

„Aceasta ne întăreşte determinarea şi determinarea ţărilor din întreaga lume de a asigura că într-un mod sau altul, într-o zi sau alta, cei care au comis aceste acte vor fi traşi la răspundere”, a afirmat secretarul de stat american.

Antony Blinken a dat asigurări că SUA lucrează, la fel ca alte ţări, „pentru a aduna probe în susţinerea eforturilor procuroarei generale a Ucrainei şi celor ale comisiei de anchetă a Consiliului Drepturilor Omului al Naţiunilor Unite”.

Blinken a reafirmat „puternica determinare” a Washingtonului de a susţine Ucraina în „lupta ei curajoasă pentru respingerea agresiunii ruse”.

Difuzarea în mass-media internaţionale a unor fotografii făcute la Bucea în care se pot vedea cadavre zăcând pe stradă, unele cu mâinile legate la spate sau parţial arse, precum şi gropi comune, a provocat un val de condamnare la nivel internaţional.

Autorităţile ucrainene îi acuză pe soldaţii ruşi că au masacrat civili, ceea ce Moscova neagă, acuzând autorităţile ucrainene că au pus totul în scenă.

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că doreşte un „proces pentru crime de război”, după descoperirea cadavrelor la Bucea.

Sursa foto: Alex Brandon / POOL / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu ca as lua partea rusilor ca nu o iau nici nu cred ca razboiul este corect dar ca o armata de 150.000 de oameni sa.ti intre in tara si sa ai doar cateva mii de victime si cateva sute de torturi nu e suficient inca sa acuzi toata armata de crime de razboi. Comparativ cu razboiul din irak….la fel de nelegitim dar nu egal criticat armata americana a produs mai multe victime in randul civililor….deocamdata bineinteles

    • Nu înțelegi nuanța! Oamenii aceia nu sunt victime colaterale! Sunt civili executați fără procese, după ce au fost torturați!

    • Au bombardat americanii intentionat civili in irak ??? Cand ? Cand dormeai???

  2. Eu cred că dvs vorbiți fără să știți ce spuneți. Ce legătură au Iugoslavia, Iraq, Libia, Vietnam? Niciuna. Poate doar că și acolo au fost la putere măcelari ca Putin.

  3. Dar ce stim despre tatal lui Emmett Till?