G4Media.ro

Antisemitismul pe Twitter este în creștere, potrivit unui nou studiu. Twitter a…

foto: Twitter/Anti Defamation League

Antisemitismul pe Twitter este în creștere, potrivit unui nou studiu. Twitter a declarat în trecut că va „lua măsuri drastice împotriva antisemitismului și a negării Holocaustului” – Jerusalem Post

Postările cu caracter antisemit sunt mai frecvent acum decât în trecut, potrivit unui nou studiu revizuit de colegi, care a fost realizat de Institutul pentru Studiul Antisemitismului Contemporan (ISCA) și publicat de Springer.

Studiul a constatat că între anii 2019 și 2020, în condițiile în care la fiecare 20 de secunde a fost postat un tweet, peste două milioane dintre acestea care se refereau la evrei sau la Israel au fost antisemite.

„Conținutul antisemit a fost în cea mai mare parte legat de teoriile conspirației privind dominația globală a evreilor, conflictul din Orientul Mijlociu și Holocaustul”, a precizat ISCA. „Trebuie să facem mai multe cercetări pentru a identifica sursele de propagandă antisemită. O parte din aceasta își are originea în grupuri neonaziste, organizații antisioniste și activități sponsorizate de stat din Iran și din alte țări.”

În ciuda a ceea ce Twitter a spus în trecut despre faptul că „a luat măsuri drastice împotriva antisemitismului și a negării Holocaustului”, ISCA a remarcat că acest tip de tweet-uri a crescut.

Numărul Tweet-urilor despre evrei a crescut cu 11% în 2020, ajungând la 1.531.912, iar în aceeași perioadă de timp, tweet-urile antisemite despre evrei au crescut la 14% din total. Tweet-urile despre Israel care erau pline de convingeri antisemite au fost postate aproape la fiecare cinci secunde în 2020.

„Media socială a devenit cel mai mare mediu pentru narațiunile antisemite, care pot radicaliza indivizii și pot duce la violență”, se spune în studiu. „Coronavirusul nu a făcut decât să exacerbeze provocarea reprezentată de ura împotriva evreilor și de teoriile antisemite ale conspirației „.

Urmărirea conținutului antisemit pe rețelele de socializare este dificilă din cauza numeroaselor sale forme și a încercărilor asumate de a ascunde conținutul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...