G4Media.ro

Antisemitism în Franța: Un tânăr a fost expulzat în Algeria după ce…

sursa foto: Pexels

Antisemitism în Franța: Un tânăr a fost expulzat în Algeria după ce a refuzat să livreze mâncare evreilor

Un tânăr de 19 ani a fost condamnat în ianuarie la 4 luni de închisoare pentru că a refuzat, de două ori, să livreze o comandă pe motiv că ‘nu livrează mâncare evreilor’. Tânărul lucra pentru Deliveroo Strasbourg – o societate de curierat rapid și a refuzat de două ori să preia comanda unui restaurant casher, transmite RFI.

Tânărul a fost expulzat în acest week-end către Algeria, având naționalitatea acestei țări.

Vestea a fost anunțată de ministrul de Interne, Gérald Darmanin: ”curierul de mâncare la domiciliu care a afirmat că nu dorește să livreze clienților evrei a fost expulzat de pe teritoriul Franței după ce și-a executat pedeapsa”, a scris ministrul francez adăugând că ”ura antisemită nu își are locul în Franța”.

La Strasbourg, ambasadorul Israelului în Franța s-a întâlnit cu mai mulți proprietari de restaurante casher și pentru a-și manifesta preocuparea față de ”această manifestare a urii”, după cum s-a exprimat oficialul.

”Am venit pentru ca să le spun că este timpul să se înțeleagă că antisionismul și antisemitismul sunt aceași molimă care alimentează aceeași ură milenară”, a declarat presei franceze ambasadorul Israelului în Franța.

Proprietarul unui restaurant casher ce s-a întâlnit cu oficialul israelian susține că de 11 ani de când lucrează în acest domeniu nu s-a mai confruntant cu o astfel de situație.

Imediat după incident, directoarea generală pentru Franța a societății de curierat rapid s-a declarat șocată de cele întâmplate și a scris pe o rețea de socializare că ”antisemitismul și nicio altă formă de discriminare nu își are locul în această societate”.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Se întoarce cu un ak47

 2. Bravo. Ar trebui expulzati si cei care refuza sa dea mana cu femeile, si cei care refuza femei doctor, sofer etc

 3. Un început promițător.

 4. Kosher, nu casher, ca seamana a cash&carry.

  Altfel, bravo francezi. Incet, incet, se dezmeticesc. E si timpul

  • In Franta, cuvantul folosit este cacher. Îl puteți vedea in rafturile supermarché-urilor, nu departe de halal, fiind exact același tip de produse, dealtfel.

  • Totusi articolul e in romana si in limba romana e kosher.

  • @Ciprian
   In acest caz, aveți dreptate (nu cunosc modul în care cuvantul se orthografiaza in limba română)

  • In romana se foloseste, daca nu ma insel, termenul de „cuşer”.

  • in cuvantul romanesc „kosher”, cum se citeste „sh”? ca in limba ocupantului, sau ca la colonia de Dambovita? ti s-au incurcat limbile, vasalule

 5. Măsuri complet disproporționate. Concedierea algerianului era o măsură suficientă.

  • Ilegal pe teritoriu.

   Reinstaurarea controalelor la granițe începând cu luna februarie, a impiedicat 22 800 de ilegali sa între pe teritoriu, venind din Spania. Deci se poate.

  • bine că nu l-au împușcat

 6. Sigur nu are nimic de-a face cu nimic.
  În nici un caz cu religia lui paşnică.

 7. Dublu standard. Eu zic ca orice om are dreptul sa sa-i displaca alte persoane. In alta ordine de idei putem spune ca omul a fost obligat sa livreze mancare evreilor si pentru ca a refuzat l-au bagat in puscarie.
  Ne apropriem de un scenariu din filmul 1984.