G4Media.ro

Anthony Fauci: Simptomele de Covid-19 pot fi resimţite timp de până la…

sursa foto: Pixabay

Anthony Fauci: Simptomele de Covid-19 pot fi resimţite timp de până la nouă luni de la infectare – oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn

Datele sugerează că simptomele de Covid-19 pot să fie resimţite de persoanele care au contractat boala până la nouă luni de la infectare, a declarat, miercuri, consilierul medical şef al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, relatează CNBC, citată de News.ro.

Cercetătorii Universităţii din Washington au constatat recent că 30% dintre pacienţi au declarat simptome o perioadă de până la nouă luni, a spus Fauci reporterilor în timpul unui birefing la Casa Albă.

Între aceste simptome se află oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn şi altele, pe parcursul multor luni.

Simptomele ”Covidului de lungă durată”, numite de cercetători Sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC) pot apărea ”cu mult după” infectare, iar gravitatea poate varia de la uşoară la ”incapacitate”, a mai spus Fauci, care este şi director al Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii.

”Magnitudinea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a explicat acesta, adăugând că PASC a fost observată la persoane care nu au avut nevoie spitalizare şi la oameni care au avut simptome care nu au făcut parte din infecţia iniţială.

sursa: News.ro

sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. afectiunile psihice provocate de asaltul continuu a mass media vor fi intr-adevar de lunga durata , asta-i terorism mediatic !

  • Preferi să rămâi neinformat, ca acum 100 de ani, să nu știi că mori și de la apendicită, dacă nu te ocupi de ea? Mințile astea seci rumânești n-au cum să lucreze cu argumente științifice, ele vor doar tratament pe bază de ierburi și ceai de coada șoricelului.

  • Cocoș, mai ușor cu pianul pe scări. Cred că după un an de Covid-19 am avut aproape toți cunoștințe, colegi, rude, care au contactat acest virus și îți spun că cel puțin, in cazul meu, din zeci de colegi care au trecut prin boală, nu a murit absolut nici unul, nu a fost intubat nici unul și nici nu a rămas cu sechele sau cu vreun simptom post Covid. Și îți mai spun ceva, informația care se vehiculează la TV despre acest Covid-19 este manipulată la nivel grosolan, nu primim informații corecte, se exagerează se generalizează foarte mult. Aici intervine căpățâna fiecăruia de a-si culege informațiile și a nu se lasă manipulat pentru că televiziunile, mai ales cele de știri, asta fac, manipulează, nu informează și aici nu vorbesc numai despre Covid-19, vorbesc la general. Fiecare televiziune, post de radio, ziar, manipulează în funcție de interese. Dacă nu ți-ai dat seama până acum, înseamnă că ești o cauză pierdută.

  • @Eugen: cazul tau e particular si nu se poate generaliza la intreaga tara. Eu de exemplu am pierdut 3 prieteni apropiati (60, 54, 51 de ani) dintre care doar unul era cunoscut cu comorbiditati. Am 7 colegi de birou care au fost bolnavi (niciunul intubat) dar dintre ei 3 inca se mai resimt fizic dupa 2 luni de la infectie.
   Pe de alta parte si eu consider ca datele care ne sunt oferite sunt manipulate in sensul creerii de confuzie, frica si stres. E o avalansa zilnica de articole de la specialisti cunoscuti sau necunoscuti care absolut toti prezic dezastre de multe ori cand statisticile arata altceva. N-ai vedea unul care sa zica sa stam cat de cat calmi si sa ne linistim. Asa ca sa ne mai lase si Fauci asta in treaba noastra. Avem noi Cherechesii si Jurmele noastre.

 2. Hai nu zău! Iar s-a plictisit ăsta?

 3. Asta e un exemplu de fake news oficial. Simptomele descrise (poate cu excepția dificultății în respirație) sunt extrem de generale și pot fi puse pe seama a cel puțin 10 boli cât se poate de ” comune”. Ma mir ca profesorul Fauci nu spune ca poți avea febra vreo 6 luni după ce ai avut covid.
  Ceea ce nu spune articolul (și din cauza asta este fake news) este in ce măsură simptomatologia descrisa este cauzata strict de antecedentele de covid.

 4. Dr fau.ci acest diavol spurcat ar trebui bagat la inchisoare,o spun toti colegii lui

 5. La 90°,si fu.gut.a la💉🏴 ex.peri.ment.ul are nevoie de cat mai multi subiecti speriosi si usor ma.ni.pu.labili

 6. La 90°,si fu.gu.t.a la💉🏴 ex.peri.ment.ul are nevoie de cat mai multi sub.ie.cti sp.erio.si si usor ma.ni.pu.labili