G4Media.ro

ANSVSA: Două sortimente de îngheţată, retrase de la comercializare de producător /…

ANSVSA: Două sortimente de îngheţată, retrase de la comercializare de producător / Mărar mărunţit, retras tot de producător, ca urmare a depăşirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide

Carrefour România a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Mărar mărunţit, ca urmare a depăşirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide, iar CICOM SRL a cerut retragerea de la rafturi a două sortimente de închetaţă, ca măsură de prevenţie, existand suspiciunea ca acestea sunt neconforme, anunţă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), relatează News.ro.

”Vă informăm că societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos (Mărar mărunţit – n.r), ca urmare a depăşirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim,Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin”, a transmis ANSVSA.

Sursa: ANSVSA

Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

”Aceşti contaminanti pot prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, se mai arată în informarea ANSVSA.

De asemenea, instituţia anunţă şi retragerea de la comercializare a două sortimente de îngheţată.

”Vă informăm că producătorul CICOM SRL, a iniţiat retragerea de la comercializare a produselor, ca măsură de prevenţie, existand suspiciunea ca acestea sunt neconforme. Din grijă faţă de consumatori, REWE România recomandă clienţilor care au achiziţionat produsele mentionate mai sus sa NU le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a mai transmis ANSVSA.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Fara pesticide nu are gust.

 2. Ce ciudat: este prima data cand se publica numele celor amandati.

  • @Alex Altfel ce sens ar mai fi avut stirea?

  • Si totusi in trecut numele nu erau publicate. Vezi investigatia ue despre dublul standard practicat in ro bg si restul tarilor din eu. Poate gresesc insa nu am vazut numele companiilor, dpar concluIzia: da, dublul standard dpdvd al calitatii este real.

  • dublul standard impotriva tarilor est europene se intinde asupra a tot, nu doar a alimentelor, foarte greu poti sa faci afaceri afara sau cu europenii (am dubla cetatenie si evit cat pot faptul ca sunt si roman), numai spun ca opinia si imaginea lor despre noi este una la fel cu cea a lumii sub-saharaniene, doar ca pe noi ne urasc si dispretuiesc profund (este o ura bine fabricata cu dedicatie), pe africani ii iubesc, desi aia nu muncesc nimic, iau bani frumosi pentru nemunca, au bani, familie si masini pe nemunca
   romania este cea mai colonie dintre colonii pt ca asa se vrea de sus si de afara, poate nu va convine, dar asta e adevarul

  • Nu au fost amendați, au anunțat ei că retrag respectivele produse. Probabil au obligația de a anunța și la ANSVA? Că atunci se explică.

 3. Ar trebui retrasă toată marfa de pe piața, închise toate magazinele alimentare și să ieșim la păscut că sigur e mai sănătos. Ia orice produs de pe raft și citește eticheta. Nu există produs 100% curat. Până la urmă tot trebuie sa bagi ceva la mat că bineînțeles că nu ești vită sa paști. Pâinea făcută în casă ține 2 zile, la magazin ține și o lună, laptele super procesat, mezelurile pline de sare, puiul cu gust de pastile sau fără nici un gust. Pui condimente și prafuri să aibă mâncarea gust.

  • se vede efectul mararului cu pesticide de la carfur pe bietul ziggy, saracul nu mai stie ce spune 🙁

 4. suntem deja imuni la chimicale, E-uri, conservanti… de la vaccin facem alea nasoale!

 5. Pe canicula asta tre sa fie fain de tot sa returnezi câteva înghețate! 😊