G4Media.ro

ANPC, despre problemele legate de traficul aerian: Sunt 73 de mii de…

ANPC, despre problemele legate de traficul aerian: Sunt 73 de mii de turiști păgubiţi și au de recuperat peste 10 milioane de euro / Peste 600 de mii de călători au făcut reclamații

Traficul aerian este afectat, în această perioadă, de numărul mare de călători, în condiţiile în care în pandemie foarte mulţi angajaţi din domeniu au fost concediaţi. Doar în ultimele două săptămâni, zeci de mii de curse aeriene au fost anulate în Europa, iar altele sunt în pericol de a nu fi efectuate, relatează Agenția de presă Rador.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit reclamaţii pentru curse anulate sau întârziate care au afectat vacanţa turiştilor.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că multe companii aeriene au curse programate pentru perioada următoare şi nu sunt convinse că le pot onora.

”Din ultima perioadă s-au prejudiciat interesele a peste 70 de mii de consumatori, dar cu toate acestea mai sunt solicitări în curs pentru aproape 600 și ceva de mii. Noi încercăm să mergem pe această gheață foarte subțire pentru a nu fi autorii morali a unor derapaje și mai mari decât cele de acum, în sensul că nu solicităm încetarea activității niciunui operator, nici nu impunem plata unor sancțiuni, ci încercăm ca banii să fie destinați recuperării banilor cheltuiți de către consumatori, ca prioritare, apoi să vedem dacă aplicăm și sancțiuni”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Domnu’ grindeanu nu are nimic de spus… s-a ascuns dupa lucrarea de doctorat?

  2. Dă statul,no problem!

  3. Pai daca nu pot efectua cursele de ce i au banii oamenilor
    Sa anunte: pot zbura 2 avioane pe zi
    Atit putem atit facem