G4Media.ro

ANPC a amendat benzinăriile Lukoil cu 600.000 de lei/ 12 dintre acestea…

ANPC a amendat benzinăriile Lukoil cu 600.000 de lei/ 12 dintre acestea au fost închise temporar

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au verificat 55 de benzinării Lukoil şi au dat amenzi în valoare de 600.000 de lei. De asemenea, 12 dintre acestea au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor, transmite News.ro.

ANPC a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că acţiunile de control la benzinăriile Lukoil din ţară au continuat şi în prima zi din martie, fiind verificate 55 de staţii de carburant şi magazinele aferente acestora.

Astfel, echipele ANPC au descoperit produse expirate, produse congelate cu aglomerări vizibile de gheaţă, vitrine frig neigienizate şi murdare, pline de praf, cu mizerie şi insecte moarte, dar şi faptul că nu era respectat regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare indicat de producător.

De asemenea, echipele de control au mai constatat comercializarea de butelii deteriorate, lovite, înfundate, ruginite, utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate, lipsa preţurilor unor produse alimentare, lipsa buletinelor de verificare metrologică pentru distribuitoarele de carburant.

Totodată, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit şi practici comerciale înşelătoare. Astfel, erau neconcordanţă între preţul de la raft şi cel de la casa de marcat şi nu era respectat regimul legal al promoţiilor.

”Iată că operaţiunile noastre continuă în aceeaşi varianta fermă cu care v-am obişnuit în ultima perioadă! Trist este că o parte a opiniei publice naşte idei năstruşnice legate de controalele noastre. Ne gândim la toate aspectele fie că vorbim de salariaţi, fie că vorbim de orice alte consecinţe economice privind operatorii economici. Dar cel mai mult ne interesează consumatorii – cetăţeni români cu drepturi europene! Dacă atunci când am declanşat evaluarea activităţii marilor lanţuri de magazine, opinia publică era solidară cu acţiunile noastre, nu înţeleg ce s-a întâmplat de atunci şi până acum, mai ales că, fiecare dintre cei vizaţi are lucrători din România. Pare că pentru unii ar trebui ca respectarea legii să fie facultativă. Atitudinea unora dintre cei verificaţi mi se pare total nepotrivită, în raport cu lipsa de curăţenie, cu produsele expirate şi cu celelalte abateri depistate de colegii noştri şi asumate de cei sancţionaţi. Fac apel la bun simţ, la corectitudine pentru cetăţenii români şi, mai ales, la respectarea unor reguli elementare din partea operatorilor economici. Până atunci, vom continua să aplicăm sancţiuni şi vom desfăşura activităţi de control ferme, unitare şi cu impact major la nivelul întregii ţări, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

În urma controlului, au fost date 56 de amenzi, în valoare de 600.000 de lei şi au fost închise temporar 12 puncte de lucru.

sursa foto: Facebook/ Lukoil

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Cu Lukoil nu mai merge șpaga.

 2. Poate verificati si cuibul FSB de la BEREZKA. Hai ca stim despre ce e vorba.

 3. Bravo! Tot ce ține de rusia și mujici trebuie stârpit

 4. Sa se apuce si de statiile Mol:
  De fiecare data cand alimentez sunt intrebat cu sete de casieri daca „decontati”?
  Am spus nu, de proba: mi s a eliberat bon nefiscal (fara tva). Schema presupun ca sta cam asa: exista firme care au contracte cu Mol si de fiecare data cand se alimenteaza in baza conteactuli, se elibereaza bon nefiscal. La o anumita perioada de timp se taie factuea in baza acestor bonuri nefiscale, factura ce poatta tva de aceasta data… deci cei ce raspund cu Nu intrebarii insetate a casierului, din necunostinta de cauza, participa la evaziune in scopuri tva…

  Poate sesizeaza si vreun inspector anaf, ca doar si ei au masini, si alimenteaza la Mol uri din cand in cand… sau poate inspectorii actioneaza doar la ordin?!

 5. Mujicii care lucrează la entitățile rusești din România sunt chiar concetățenii noștri români, nu sunt muscali, nici Putin, nici oligarhii acestuia, nici măcar rudele sau amantele acestora. Dar de, prostia și lichelismul sunt politică de stat !

  • Lucratorii sunt romani platiti cu bani de seminte, dar profiturile ala grase se duc la rusi.
   Nu mai alimentati de la ei!

 6. Slava Ucraina!!

 7. Nereguli au fost mereu.
  De ce abia acum se iau măsuri ?!?
  Acum e voie sa îi supărăm ?!?

 8. Ma da-o dracu. prafu, gheata, insectele, lipsa etichete preturi, etc., toate au aparut dupa ce au invadat rusii Ucraina. E bine ca se lucreaza in tara asta numai cand vine ordinu.

  • Pe domnii „controlori” i-a trezit televizorul si ce-au zis? „Ia sa mergem si noi la rusii nostri in control…” Si ca sa vezi, peste noapte au aparut diverse lucruri, semn ca banii nu au mai curs in directia fireasca spre mai_marii_vremii si hop au aparut amenzile…. eficienta maxima!

 9. Dacă americanii vor Europa executa, ce nu înțelegeți?

 10. Ce farisei suntem…

 11. Nu vor plăti niciodată amenzile atâta timp cât există PSD, sa nu uitam că. Nnorocitul de Ponta le-a tăiat datoriile Rușilor in valoare de peste 650 milioane euro

 12. cartelul are și alți membri:Petrom Rompetrol Mol ,toate benzinăriile care cresc prețurile la pompă la comandă!

 13. De ce, pana acum, nu le-ati controlat? De ce nu continuati controalele si la celelalte benzinarii?